Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tiryaki, Soylu döneminde yaşanan katliamları sıraladı

Tiryaki, Soylu döneminde yaşanan katliamları sıraladı


ANKARA –  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde yaşanan katliamları sıralayan HDP’li Mehmet Rüştü Tiryaki, “Bu acıların neredeyse tamamını yaşatan kurumun başındaki kişi bunlara cevap vermek yerine hamaset yapmakta” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerinde son olarak Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri söz aldı. HDP Milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki, Filiz Kerestecioğlu ve Hasan Özgüneş İçişleri Bakanlığı bütçesini değerlendirdi.

HDP grubu adına ilk olarak Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, değerlendirmelerde bulundu.

Tiryaki, şöyle konuştu: “Üzerine konuşması hem çok kolay hem çok zor. 50 milyon insan sizi izleyebilir. Birkaç hukuksuzluk üzerine saatlerce konuşabilirsiniz. Ama üzerinde konuşmak bir o kadar zor ve acı. Çünkü bakanlığın mağdurlarının acılarını anlatabilmek hiç kolay değil. Tamamından İçişleri Bakanlığı’nın ve emrindeki kolluğun sorumlu olduğu, Jandarma’nın durmadan seken kurşunlarıyla Derecik’te katledilen 14 yaşındaki Vedat Ekinci’nin ne kaybolan hayvanlarını ararken vurulan Şahap Şenkol ve Celal Ekinci’nin ne de 16 yaşında asker kurşunuyla öldürülen Özcan Erbaş’ın acılarını aktarabiliriz ne de gözaltında kaybedilenlerin acılarını. Ne zırhlı aracın ezerek yaşamına son verdiği 80 yaşındaki Mehmet Tertekin’in de ne de bir yıl sonra 6 yaşındaki torununun ölerek, kalanlara bıraktığı acıyı, ne Miraç Miroğlu’nu ne evlerindeki uyurken zırhlı aracın Muhammed ve Furkan kardeşlerinin acılarını anlatabiliriz. Ne de helikopterden atılarak, işkence edilen Servet Turgut ve Osman Şiban’ın acılarını aktarabiliriz.

Diyarbakır’da bir Newroz günü Kemal Kurkut’un ne Adana’da katledilen Suriyeli Ali El Hamdan’ın ne dur ihtarına uymadığı için son 13 yılda katledilen 403 kişinin anılarını ne de polis gözetiminde tehditle Yunanistan sınırına götürülen göçmenleri anlatabiliriz. Bu acıların neredeyse tamamını yaşatan kurumun başındaki kişinin, sanki bunlar ülkemizde yaşanmamış, sorumlulukları yokmuş Kore’de Danimarka’da yaşanmış gibi bunlara cevap vermek yerine hamaset yapmasıdır.”

Ayrıntılar geliyor…

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version