Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Stokçulara ağır ceza verilecek

Erdoğan’ın ‘fiyatları uygun’ dediği Tarım Kredi Kooperatifi marketinde sıvı ayçiçek yağı kalmadı


Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stokçuluk cezasının artırılacağını açıklaması üzerine harekete geçen AKP, hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu.
6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun’da değişiklik öngören teklife göre, “Piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere” verilecek cezalar 100 bin TL ile 2 milyon TL arasına çıkarılacak.

Serbest Görüş:

dZam kasırgası: Fırsatını bulan evde gıda stoklamaya başladı
dBİM’de A’dan Z’ye yüzde 45’e varan zam
dStokçuluk yapan otomotiv bayine 545 bin TL ceza kesildi

 
Teklife göre alt-üst limiti yeniden belirlenen cezalar yeni yılda uygulanmaya başlanacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunulan teklifin bu hafta komisyonda görüşülmesi, ardından bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Genel Kurul’da ele alınması bekleniyor.
ERDOĞAN: STOKÇULARIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ
Döviz kurundaki artışın ardından piyasada ortaya çıkan yüksek fiyatı “fırsatçılara” bağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda çalışma yapılacağını işaretini vermişti.
Erdoğan, “Stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız.” demişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version