Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Steve Hanke’den Erdoğan’a ‘enflasyon’ yanıtı: ‘Rüya görüyor’

Steve Hanke’den Erdoğan’a ‘enflasyon’ yanıtı: ‘Rüya görüyor’


John Hopkins Üniversitesi Ekonomi Profesörü Steve Hanke, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Enflasyonu yüzde 4’e indireceğim” açıklamalarına ilişkin konuştu.

Steve Hanke, “Erdoğan, Türkiye’nin enflasyonunu yıllık yüzde 4’e düşürme sözü verdi. Rüya görüyor olmalı. Türkiye’nin yıllık enflasyonunu yüzde 137,76 olarak ölçüyorum” açıklamasında bulundu.

 

Steve Hanke’nin Erdoğan’a ilişkin açıklamalarını sosyal medya hsabından alıntılayan Cem Toker de, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 

“Adam, Hacı Hasan Hüseyin Apartman Üniversitesi ekonomisti değil. John Hopkins’de ekonomist” diyen Toker, “Diyor ki: Erdoğan enflasyonu yüzde 4’e indireceğim derken rüya görüyor olmalı. Benim ölçümüme göre Türkiye’de enflasyon resmî rakamın 6 katı, yüzde 137. İster bu adama inanın, ister Erdoğan’a. Tercih sizin!!” çıkışı yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, III. Türkiye-Afrika Zirvesi kapsamında Türkiye’de eğitim gören Afrikalı gençlerle buluşmasında, “Eninde sonunda biz bu enflasyonu göreve geldiğimde nasıl düşürdüysek, o zaman 4 puana kadar indirdik, yine düşüreceğiz. Ama ben vatandaşımı faize ezdirmeyeceğim” ifadelerini kullanmıştı. 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version