Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

S&P, Türkiye’nin notunu ‘negatif’ olarak teyit etti

S&P, Türkiye'nin notunu 'negatif' olarak teyit etti


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), yaptığı açıklamayla Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Kuruluş, Türkiye’nin döviz cinsinden kredi notunu “B+” ve yerel para birimi cinsinden kredi notunu “BB-” olarak teyit ettiğini belirttiği açıklamada, ülkenin kredi notu görünümünü ise “durağan”dan “negatif”e çevirdiğini bildirdi.

Bloomberg HT’de yer alan habere göre; açıklamada, kamu politikasının öngörülebilirliğinin, para politikasının da etkinliğinin sürdürülebilir ve gelişmiş olduğunun gözlemlenmesi halinde görünümün tekrar “durağan”a çevrilebileceği aktarıldı.

‘TÜRK HALKI BANKALARA GÜVENİYOR’

Türkiye’nin cari işlemler hesabının Ağustos 2018’den daha güçlü durumda olduğu ifade edilen açıklamada, hane halkının tasarruflarını bankalarda tutmayı tercih etmesiyle de Türk bankacılık sektörüne olan güvenin korunduğunun görüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahminin yüzde 8,6’dan yüzde 9,8’e yükseltildiği bildirildi. Ülke ekonomisinin gelecek yıl ise yüzde 3,7 büyümesinin beklendiğine işaret edilen açıklamada, Türkiye ekonomisinin 2023’te yüzde 3,1 ve 2024’te yüzde 3 büyüyeceğinin öngörüldüğü belirtildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version