Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu, CHP’li Özel’in üzerine yürüdü

Soylu, CHP’li Özel’in üzerine yürüdü


ANKARA – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisini eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in üzerine yürüdü. AKP’li ve CHP’li vekiller arasında kavga çıktı.

Meclis Genel Kurulu’nda, İçişleri Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesine ilişkin görüşmeler sürüyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel kürsüye çıkarak, Soylu’nun açıklamaları üzerine konuşma yaptı.

Soylu’nun kendisine sorulan sorulara cevap vermemesini eleştiren Özel, şunları söyledi: “Thodex’le Türkiye’de 300 binden fazla insanın dolandırılmasına yol vermesini ve görevini yapmamasını açıklamamak için, Bir suç örgütü liderine koruma vermesiyle ilgili soruya cevap vermemek için, karakol baskını sorusuna cevap vermemek için, insan kaçakçılığı ile ilgili ağır kusuruna cevap vermemek için, Aliye Uzun konusuna cevap vermemek için böyle konuşmaya karar verdi’. Sonra sinir krizi geçirerek diyor ki ‘Devlete iftira attırmam.’ Devlete iftira yok, ama kendisine soru soranlar var.”

“Televizyona çıkıp ‘önceki bakanın oğlunun evinde para kasası çıktı’ diyorsan sen Muammer Güler’e yöneltilen suçları tekrar ediyorsun, sahipleniyorsun demektir” diyen Özel ”Şizoid bir sanrı var. Öyle bir sanrı ki, kendi konuşurken sözü kesilmeye çalışılınca ‘Vallahi de Hak’kın sesini kesemezsiniz’ diyen bir vaka var karşımızda” ifadelerini kullandı.

SOYLU, ÖZEL’İN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Özel’in “Kahraman Mehmetçik’i, ayakta alkışlar mısın deyip kendi ayakta alkışlanıyormuş çakallığına yapana alet olmayın” sözleri üzerine AKP sıraları hareketlendi.

AKP’li Alpay Özalan’ın yanı sıra Süleyman Soylu da locadan çıkarak Özel’in üzerine yürüdü. Olaya müdahale etmeye çalışan CHP’li ve AKP’li vekiller arasında yumruklaşmalara varan itiş kakış yaşandı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version