Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sokak röportajcısı Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural’a ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı

Sokak röportajcısı Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural’a ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı


AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Mücahit Birinci’nin şikayetiyle dün Antalya’da gözaltına alınan Kendine Muhabir kanalından Hasan Köksoy, İlave TV’den Arif Kocabıyık ve Turan Kural, ev hapsi talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Savcı, üç isim için de ev hapsi talep etti.

Talep hakimlik tarafından kabul edildi. Yaptıkları sokak röportajlarıyla ses getiren Youtuber’lar sokağa çıkıp röportaj yapamayacak ve yurt dışına da gidemeyecek.

Savcılık; Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural için ev hapsi talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

— Ömer Furkan DAĞ (@omerfurkandag) December 13, 2021

Köksoy, Kocabıyık ve Kural’ın avukatı Ömer Furkan Dağ, üç ismin savcılık sorgularının ardından apsi talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiklerini duyurmuştu.

Serbest Görüş:

 

İlave TV sahibi Arif Kocabıyık (@Arif_Ilave) Turan Kural (@turankural07) ve Hasan Köksoy (@KendineMuhabir) ile adliyedeyim. Değerli meslektaşım @omerfurkandag ile beraberiz. Gençleri ev hapsi ile Sulh Ceza’ya sevk ettiler. Mahkeme önünde bekliyoruz. Sizlere selamları var. pic.twitter.com/2mB6MhVJqW

— Ali Aktaş (@aliaktas7) December 13, 2021

AKP’li Mücahit Birinci hakkında sosyal medyada yayınlanan birtakım özel yazışmalar ile otel kayıtları nedeniyle Kendine Muhabir kanalından Hasan Köksoy, İlave TV’den Arif Kocabıyık ve Turan Kural ile Sade Vatandaş kanalından Mehmet Koyuncu hakkında gözaltı kararı verilmişti. Adresinde olmayan Koyuncu, kendisi gidip karakola teslim olacağını duyurmuştu.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version