Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Peköz: Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılsın

Peköz: Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılsın


ADANA – Savaş politikasının ekonomik ve sosyal krizi daha da derinleştiğini belirten HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması istedi. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çukurova İlçe Örgütü, 4’üncü Olağan Kongresi’ni Doğal Park Doğa Balo Salonu’nda gerçekleştirdi.  Kongreye, HDP Milletvekili Kemal Peköz ile çok sayıda kişi katıldı.  Divan seçimi ve saygı duruşu ile başlayan kongrede konuşan HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, ortak mücadele çağrısında bulunarak, ülkenin tüm sorunların çözümünün reçetesinin daha önce açıkladıkları “Tutum Belgesi” olduğunu söyledi. HDP Çukurova İlçe Eşbaşkanı Saniye Seçgin,  Garibe Gezer, Aysel Tuğluk ve Fatma Demirel’in yaşadıklarının ülkenin tablosunu özetlediğini kaydetti. 

 

TECRİT KALDIRILSIN

 

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz ise partisinin “Tutum Belgesi”ne dikkat çekerek,  bu belgenin Türkiye’nin sorunlarının reçetesi olduğunu vurguladı. 3’üncü yola dair çalışmaların devam ettiğini ve bu yolun sorunların çözüm alternatifi olduğunu aktaran Peköz, döviz kurundaki artışla beraber 2022 bütçesinin geçersiz olduğunu söyledi. Savaş politikaları nedeniyle ekonomik ve sosyal krizin daha da derinleştiğini ifade eden Peköz, iktidarın savaş politikalarından vazgeçmesi gerektiğini ifade etti. Peköz, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılmasını istedi. 

 

HASTA TUTUKLULAR 

 

Garibe Gezer’in ölümüne dair Yeni Akit Gazetesi’nin “Cezaevinde beslenen bir terörist daha öldü!” başlıklı haberine tepki gösteren Peköz, Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk’un sağlık durumuna dikkati çekerek, tüm hasta tutukluların serbest bırakılmasını talep etti. 

 

EŞBAŞKANLAR SEÇİLDİ

 

Konuşmalar ardından tek liste ile gidilen seçimde HDP Çukurova İlçe Eşbaşkanlığı’na Fatma Çelikten ve Ergün Atlığ seçildi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version