Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Papa’ya göre mutlu evliliğin şifresi sözcükler: Lütfen, teşekkürler ve üzgünüm

Papa’ya göre mutlu evliliğin şifresi sözcükler: Lütfen, teşekkürler ve üzgünüm


Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis salgın dolayısıyla ailevi ilişkilerin gerilebildiğini belirterek, bu dönemde evli çiftlere şu kilit kelimeleri hep hatırda tutmaları çağrısında bulundu: “Lütfen, teşekkürler ve üzgünüm (özür dilerim).”
Papa evli çiftlere hitaben Noel vesilesiyle yaptığı açıklamada “Belki istisnai, sorunsuz bir ailede doğmadık ama ailemiz bizim hikayemizdir. Herkesin şöyle düşünmesi gerekir: Bu benim hikayem. Onlar bizim köklerimiz: Onları (aile bağlarını) kesersek hayat kurur!” dedi.
Mektupta Francis, karantinaların aileleri birlikte daha fazla zaman geçirmeye zorladığını, ancak bu tür zorunlu birlikteliklerin zaman zaman anne babaların ve kardeşlerin sabrını sınadığını ve bazı durumlarda gerçek zorluklara yol açtığını kaydetti.

“Önceden var olan sorunlar ağırlaştı ve bazı durumlarda neredeyse dayanılmaz hale gelen çatışmalar yarattı. Hatta birçok evliliğin sona ermesi yaşandı” diyen Francis, ebeveynlere, bir evliliğin dağılmasının, ebeveynlerini sürekli bir istikrar, sevgi, güven ve güç kaynağı olarak gören çocuklar için özellikle zor olduğunu hatırlattı.
“Bir evliliğin çöküşü çok büyük ıstıraplara neden olur, çünkü birçok umut boşa çıkar ve yanlış anlamalar tartışmalara yol açabilir ve kolayca iyileştirilemeyecek acılara yol açabilir. Çocuklar, ebeveynlerini artık birlikte görmemenin acısını yaşamak zorunda kalıyor.” diyen Papa, ebeveynleri, dua da dahil olmak üzere, bu çatışmaların üstesinden gelmek için çaba göstermeye devam etmeye çağırdı. “Affetmek her yarayı iyileştirir bunu da unutmayalım” dedi.

Serbest Görüş:
dPatrik Bartholomeos Covid-19’a yakalandı
dErdoğan, Papa’yı arayarak Filistin için yardımını talep etti

 
Papa ayrıca ailelere yemek masasında cep telefonlarını bırakma çağrısında bulunarak “Yemekte birbiriyle konuşmayan, herkesin cep telefonuyla uğraştığı bir aile görmek üzücü” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version