Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Oluç’tan Fuat Oktay’a IŞİD tepkisi

Oluç’tan Fuat Oktay’a IŞİD tepkisi


ANKARA – Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yanıt veren HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “IŞİD’lilerin bu ülke topraklarında cirit atmasından, ticaret yapmasından, iş kurmasından rahatsızlık duymamanızdan rahatsızlık duyuyoruz sayın Oktay” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen bütçe görüşmelerinde yürütme adına konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın sunumu ardından tartışma yaşandı. Konuşmasında muhalefet partilerini hedef alan Oktay’a CHP ve HDP’den sert tepkiler geldi.

İlk olarak söz alan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Suriye’de bir iç savaş varken yüzlerce yıllık komşumuz olan halkların yaşadığı bir ülkede yürütülen vekalet savaşının başından sonuna yer almanızdan rahatsız olmamanızdan rahatsızız. Komşumuza yaptığınız düşmanlıktan rahatsızlık duyuyoruz. IŞİD Lideri Bağdadi’nin, Türkiye sınırlarına yakın bir yerde öldürülmesinden rahatsız olmamanızdan rahatsızız.  IŞİD’in mali sorumlusunun Türkiye’de yakalanmasından rahatsız olmamanızdan rahatsızız. El Nusra, Ehrar El Şam gibi terör örgütleriyle girdiğiniz ilişkilerden rahatsız olmamanızdan rahatsız oluyoruz. IŞİD’lilerin bu ülke topraklarında cirit atmasından, ticaret yapmasından, iş kurmasından, çeşitli işlerde çalışıyor olmasından rahatsızlık duymamanızdan rahatsızlık duyuyoruz sayın Oktay” dedi.

‘KATAR’A EL AÇMANIZDAN RAHATSIZIZ’

Bir muzaffer komutan edasıyla hamasi konuşmalar yapılmasından rahatsızlık duyduklarını ifade eden Oluç, “ÖSO ve diğer çetelerin insanlık dışı faaliyetlerinin ki Birleşmiş Milletler bu faaliyetleri raporlaştırdı- o faaliyetlerini himayesini sizin üstlenmesinden rahatsızlık duyuyoruz. Bu yanlış dış politikalar nedeniyle Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Libya’da fiyasko olmasından rahatsızlık duyuyoruz. Bu yanlış dış politika nedeniyle bu ülkeyi ekonomik krize sürüklemiş olmanızdan, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ve Katar’a el açmanızdan rahatsızlık duyuyoruz. ABD ve Rusya arasında bu ülkeyi bir pinpon topu haline getirmenizden rahatsızlık diyoruz. Siz bunları yaptınız. AİHM ve AİHS’i imzalamış bir ülkedir Türkiye. AİHM’i çiğniyor olmanızdan, AİHM kararlarını uygulamıyor olmanızdan rahatsızlık duyuyoruz. Yoksullukla uğraşan ve hergün geçinmek için mücadele eden halkımızın bu sıkıntıları ve acılarıyla dalga geçmenizden rahatsızlık duyuyoruz. Yolsuzluğa, hırsızlığa karşı mücadele etmemenizden rahatsızlık duyuyoruz. Anlatabildik mi?” dedi.

‘DOLMA KALEM MÜREKKEBİNDEN ATANMIŞ BAKAN’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’de Oktay’ın konuşmasının yeni rejimin sıkıntılarını ortaya döken nitelikte olduğunu söyledi. Özel, “Elbette eleştiriler ve cevaplar olur. Bu sistem Binali beye, İsmet beye, Numan Kurtulmuş’a siyaseti daraltırken ki- her birinin arkasında milletten aldığı yetki var- bir atanmışa yetkisini bir dolma kalemin mürekkebinden alan ve belki de bu akşam görevinden af edilecek bir atanmışa böylesine bir siyaset alanı açması sistemin başlıca sorunudur. Histeri krizleri geçirince akla benim Genel Başkanım değil, bakanları tekmeleyen bir başkası gelir” ifadelerini kullandı.

‘CESARETİNİZ VARSA SANDIĞI GETİRİN’

Oktay’ın helalleşme üzerinden yaptığı göndermeye de Özel, “Bizim helalleşeceklerimiz var, hesaplaşacaklarımız var. Siz sadece tek bir örnek için Türk Telekom’un hırsız Haliliye peşkeş süreci için hesaplaşacaklarımızdansınız. Bunu böyle bilin. Hiçbir CHP yöneticisi, siyasetçisi kimseye bidon kafa demedi. Ama sırtımıza bu yükü vurmaya çalışıyorsanız, size milletin anasına söven müteahhide ödül maması verdiğiniz ihaleleri hatırlatırım. Pişkinliğin ve hadsizliğin bir sınırı var. Eğer cesaretiniz ve kendinize güveniniz varsa getirin sandığı milletin önüne millet hareketi kime çekecekmiş görelim” diye yanıt verdi.

‘HADSİZ ATANMIŞ FETÖ’NÜN TARİFESİ NEDİR?’

Yeni Şafak gazetesinin BAE’ye dair haberlerini gösteren Özel, “Aynı adam geldi. Vermedi ama vereceğini söyledi. 10 milyar doları gösterdi. Sizi dolarla terbiye etti. Bu işin bir tarifesi varsa sana soruyorum hadsiz atanmış FETÖ’nün Türkiye’ye gelmesinin tarifesi nedir?” diye sordu.

AKP’Lİ ÜNAL’DAN TEPKİ

Söz alan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’da, CHP’li Özel’e tepki gösterdi. Ünal, “İç Tüzüğe aykırı çirkin bir dildir. Cumhurbaşkanının atadığı bürokrata, Cumhurbaşkanı yardımcısına sizin Genel Başkanınız hakaret edecek, onlar cevap vermeyecek öyle bir şey yok. Cumhurbaşkanının cevap verme en doğal hakkıdır. İstediğini söyleyen istemediğini işidir” dedi.

ALTAY İLE ŞENTOP ARASINDA TARTIŞMA

Söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’da, Meclis Başkanı Şentop’un milletvekillerini uyarmasını eleştirdi. Altay, “Siz Meclis Başkanı olarak atanmış Cumhurbaşkanı Yardımcısını savunmayacaksınız, savunacaksanız Meclis’i savunacaksınız” yanıtını verdi.

Altay’a sert tepki gösteren Meclis Başkanı Mustafa Şentop, “Ben burada Meclisi savunuyorum, İç Tüzüğü savunuyorum. Sen mi tayin edeceksin benim ne söyleyeceğimi? Sana mı soracağım ne konuşacağı mı? Hadi oradan” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version