Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Muhalefetin ‘mülakat’ tepkisi büyüyor: Allah’tan korkun ya!

Muhalefetin ‘mülakat’ tepkisi büyüyor: Allah’tan korkun ya!


KPSS Türkiye’de dereceye giren adayların mülakatta elendiği ortaya çıkması muhalefetin tepkisine neden oldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz; iktidar olduğumuzda mülakat belasını kaldıracağız.” derken, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, “Allah’tan korkun. Bu ne duyarsızlık, pervasızlıktır? Adam hakkıysa ver hakkını.” ifadelerini kullandı.

KPSS’de dereceye giren ancak mülakatta elenen vatandaşların ‘isyanı’ muhalefetin de gündemindeydi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mülakat mağduru gençlerle buluştu. “Adaletin olmadığı yerde huzur olur mu? Bu çocukların hakkını çalmak kimin hakkıdır? Buna hepinizin itiraz etmesi lazım.” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu evlatlarımızın haklarını savunmak benim boynumun borcudur. Her türlü hukuki desteği vereceğiz. Haklarını alıncaya kadar da mücadele edeceğiz. Saray da bunu çok iyi bilsin. Birilerinin haklarını birilerine yedirmeyeceğiz. Bu arkadaşlarımın huzurunda da milletime açık ve net söz veriyorum. Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda bu mülakat belasını kaldıracağız. Böyle bir rezalete asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

Temel Karamollaoğlu

BU NE PERVASIZLIKTIR YA!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yaşanan haksızlığa tepkiliydi. Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu, KPSS’den yüksek puan alıp mülakatta elenen Binnur Karakoyun isimli öğretmeni hatırlattı. Karamollaoğlu, “20 yıldır iktidarda, 20 yıldır problemleri çözemeyen muhalefete kabahat buluyor. Sınav yapacaksın, her ne hikmetse yazılıda 90’ı geçen herkes sözlü mülakatta 60’ın altına düşüyor. Allah’tan korkun. Bu ne duyarsızlık, pervasızlıktır? Adam hakkıysa ver hakkını. Dinimiz bize bunu emreder. Bunun dışındakilerin hepsi İslam’a ihanettir.” diye konuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version