Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MHP’li Bülbül’ün HDP rahatsızlığı

MHP’li Bülbül’ün HDP rahatsızlığı


ANKARA – Meclis Genel Kurulu’nda CHP ve MHP arasında tartışma çıktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP’ye “HDP’yle didişmeyi bırakın” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen Adalet Bakanlığı bütçesinde MHP ile CHP Grup Başkanvekilleri arasında tartışma yaşandı.

HDP: BÜTÜN ANNELERİN SESİNİ YÜREKLERİNDE HİSSEDEN PARTİYİZ

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu HDP’yi suçladı. Diyarbakır Anneleri üzerinden suçlamalara yanıt veren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş “Sayın Başkan, şunu ifade edeyim: Bugün konuşacağımız çok daha hayati meseleler var. Bütün hatiplerimiz cezaevinde yaşamını yitiren, ölüme sürüklenen, şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer’i ifade etti. Açıkçası buna dair acı da şu anda çok taze, çok yeni çünkü devletin sorumluluğunda ve gözetiminde bir mahpusun öldüğünü ifade ediyoruz dünden beri burada. Biz bunları söylerken karşı söylem olarak hep alışılageldik terörö laflarını hakikaten ne dikkate alıyoruz ne ciddiye alıyoruz. Diyarbakır Annelerinin sesini de Türkiye’deki bütün annelerin sesini de soluğunu da yüreklerinde hisseden parti biziz, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

‘HAKLAR KONUSUNDA EN KARANLIK DÖNEM’

Dünya İnsan Hakları Günü’nde AKP’nin Türkiye’yi çok çok ilerilere getirdiğini söylemesini de eleştiren Beştaş, “Biz de insan hakları ve özgürlüklerinin kırıntılarının bile yok edildiğini, şu anda insanların haklarını ve özgürlüklerini bırakalım, yaşam hakkının tehdit altında olduğunu, kimsenin yaşam hakkının ve güvenliğinin kalmadığını altını çizerek belirtmek istiyorum. İşkence ve yaşam hakkı temel haklardandır, hakların anasıdır. Bugün, bu haklar konusunda Türkiye, tarihinin en koyu, karanlık dönemini yaşıyor” diye belirtti.

CHP: ERDOĞAN’A BAĞLI YARGI

Söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, HDP’li Erdal Aydemir’in yargının Amerika’ya bağlı olduğu sözlerini hatırlatarak, “Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil, yargı Tayyip Erdoğan’a bağlı. Sadece Amerikan Başkanı, Almanya Şansölyesi, Fransa Başkanı Erdoğan’ı tehdit ettiği zaman Erdoğan, o tehditlere boyun eğip onların istedikleri mahkûm ve tutukluları ülkelerine iade ediyor” dedi.

‘HDP’YLE DİDİŞMEK TERÖRÜ BİTİRMEZ’

İnsan Hakları Günü’nde uygulanmayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş kararını hatırlatan Altay, “AHİM kararlarına rağmen Demirtaş’ın, Kavala’nın hâlen cezaevinde tutulduğu bir tabloda bu tutulmayı gerçekleştiren siyasi iradenin çok da insan haklarından bahsetmeye hakkı da yoktur. Bir şey daha söyleyeceğim. Evvelsi gün, Sayın Süleyman Soylu burada ‘Terör bitirdik’ dedi. Bugün Türkiye 4 şehidine ağlıyor. AK PARTİ’ye de bir tavsiyem olsun: HDP’yle didişmeyi bırakın; Hükümetinize söyleyin, terörle doğru dürüst mücadele etsin. Burada HDP’yi terörize ederek falan Türkiye terörle mücadele etmiş olmaz” dedi.

ALTAY’DAN BÜLBÜL’E ‘İŞİNE BAK’

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül’ün “‘Didişmeyin, müzakere edin, Mecliste müzakere edin’ diyor” sözlerine Altay, “HDP’yle siz de müzakere ediyorsunuz Sayın Bülbül. Aynı kâğıdın altına imza atıyorsun HDP’yle” dedi. Bülbül’ün “HDP’yi mi güzelliyorsun sen burada?” sözlerine Altay, “Ne konuşacağımı senden mi öğreneceğim ben! Sana ne ya! Sana ne ya. HDP’yle oturup aynı kâğıda niye imza atıyorsun? İşine bak sen, işine bak! Madem teröristlerse o zaman HDP’nin Meclis Başkanvekilinin karşısında ceketini ilikleyip ayağa kalkıp söz istemeyeceksin” dedi.

Bülbül ise “İsterim ben. İsterim ben. Ben konuşurum” dedi.

Genel Kurul’a tartışma üzerine ara verildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version