Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meclis’te Gezer ve Tuğluk fotoğrafları: Her ölümden iktidar sorumlu

Meclis'te Gezer ve Tuğluk fotoğrafları: Her ölümden iktidar sorumlu


Meclis Genel Kurulu’nda Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri ile 2020 Kesin Hesap bütçesi görüşülüyor.

HDP milletvekilleri, tutuklu kadın siyasetçiler ve katledilen kadınların isimlerinin yer aldığı “adalet” talepli fularlarla katıldı. 

Adalet Bakanlığı bütçesine dair söz alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, bakanlığın bütçesinin geneli üzerinde Yargıtay ve Danıştay’a yönelik eleştirilerini dile getirdi. Gülüm, 10 Aralık İnsan Hakları Günü olduğunu hatırlatarak, Türkiye’de insan haklarının zerresinin olmadığını söyledi.

Gülüm, “Kandıra 1 Nolu Cezaevi’nde Garibe Gezer dün yaşamını yitirdi. Garibe, Kandıra Hapishanesinde cinsel saldırıya maruz kaldı. Süngerli odaya atıldı. Çıplak ve yaralı bir şekilde bekletildi. Gardiyanların sistematik saldırısına uğradı. Başından geçenleri anlatması cezaevi yetkilileri tarafından engellendi. Garibe Gezer bir daha bakın. Yaşadığı fiziksel ve cinsel şiddeti sorduk. Tedbir alın dedik, yapmadınız. Soruşturma açın dedik, yapmadınız. Tek başına hücreye koymayın dedik, dinlemediniz. Otopsi işlemleri avukatları gelmeden yapıldı, neden?” diye sordu. (MA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version