Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kremlin: Türkiye’ye yeni bir S-400 paketi daha teslim etmeyi planlıyoruz

Kremlin: Türkiye’ye yeni bir S-400 paketi daha teslim etmeyi planlıyoruz


Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Yunan televizyon kanalı ANT1’e verdiği röportajda Rusya’nın Türkiye’ye yeni bir S-400 füze sistemi paketi daha teslim etmeyi planladığını bildirdi.
Televizyon sunucusu Peskov’a, Moskova’nın ABD yaptırımlarına rağmen Türkiye’ye S-400 füze sistemleri sağlama konusundaki özel ilgisinin ne olduğunu sordu. Peskov cevaben “Hepimiz ABD’nin bu yaptırımlar oyununu oynamayı sevdiğini biliyoruz, ancak hedeflerine asla ulaşamadıklarını anladıklarını biliyoruz. Hiçbir zaman tek bir ülkenin bakış açısını değiştirmeyi başaramadılar. Ama politikamız şudur: Başta ortaklarımız olmak üzere çeşitli ülkelerle işbirliğine açık olmak. Rusya ile Türkiye arasındaki bu tür bir işbirliği hiçbir ülke için özellikle Yunanistan için tehdit olmamalı çünkü sistem saldırgan değil yüzde 100 savunma amaçlıdır” dedi.

Serbest Görüş:

dABD Senato Dış İlişkiler Komitesi’nden Türkiye’ye S-400 nedeniyle yeni yaptırım tehdidi
dNew York ve Soçi, Erdoğan’ın diplomasi becerisi hakkında ne söylüyor?

 
Temmuz 2021’de Rusya’nın devlete ait silah şirketi Rosoboronexport’un CEO’su Alexander Mikheyev, MAKS-2021 adlı askeri fuarda gazetecilere verdiği demeçte, Rosoboronexport’un önümüzdeki aylarda Türkiye’ye ek bir S-400 sistemi partisi teslim etmek için bir proje geliştirdiğini söylemişti. Mikheyev o sırada, “nihai istişarelerin devam ettiğini, bir finansal modelin ve projede teknik işbirliği için bir programın bir araya getirildiğini” kaydetmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version