Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kömür madeninde patlama; 35 yaralı var, can kaybı yok

Kömür madeninde patlama; 35 yaralı var, can kaybı yok


İzmir’in Kınık ilçesindeki bir kömür madeninde metan gazı patlaması yaşandı. Göçük meydana gelen madende 35 işçinin yaralandığı belirtildi. İzmir Valisi Köşger, “Can kaybı ve ağır yaralı yok.” dedi.

İzmir’in Kınık ilçesinde saat 21.00 sıralarında Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. Ve Tic. A.Ş’ye ait kömür ocağında metan gazı patlaması meydana geldi. Madende patlama nedeniyle göçük oluştu. Madende 50’ye yakın işçinin çalıştığı belirtildi. İhbar üzerine olay yerine arama kurtarma, itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali, “Kınık ilçesinde bir kömür madeni işletmesinde kısmi bir göçük olduğu ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmamıştır.” ifadelerini kullandı.

KINIK KAYMAKAMLIĞI: 35 YARALI VAR

Kınık Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise “İlçemiz Polyak Eynez Madeninde meydana gelen maden kazasında şu ana kadar 35 yaralımız bulunmaktadır. Maden sahasında kurtarılmayı bekleyen vatandaşımız bulunmamaktadır. Can kaybımız yoktur.” denildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version