Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Kendimiz yapmıyoruz, bize Allah yaptırıyor’ diyen Soylu’ya tepki: Dinle kandırmaya çalışıyor

Soylu’ya: Peker sopayı kaldırınca pısıyor, indirince efeleniyorsun


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Kendimiz yapmıyoruz, biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır” sözlerine tepki göstererek, “Normalde böyle bir şey yaptığında akıl hastanesinden görevliler gelirler, önlüğü giydirir götürürler. Kara kışın ortasında insanlar doğal gaz yakamaz, kömür alamaz hale gelmiş; ‘bunu bize yaptıran Allah’tır’ diyerek kurtaracak ama, yaptığı iş İslam dini açısından da tam bir rezalet. Süleyman Soylu, aklını yitirmiş bir meczup değilse; sizi dinle kandıran biridir” tepkisini gösterdi.

Bakan Soylu, partisinin Bursa İl Teşkilatı toplantısında kullandığı “Kendimiz yapmıyoruz, biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır” sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Serbest Görüş:

CHP’li Özgür Özel, Soylu’nun yaptığı konuşmayı eleştirerek, şunları söyledi: “Bu kafa karışıklığı ile Süleyman Bey, çıkmış Bursa’ya; diyor ki, ‘Bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır.’ Normalde böyle bir şey yaptığında akıl hastanesinden görevliler gelirler, önlüğü giydirir götürürler. Zam var, benzin fiyatları iniyor, ama pompaya yansımıyor, vergi olarak devlete gidiyor. Bir buçuk liralık ekmek, üç buçuk dört lira olmuş. İşsizlik artıyor. Kara kışın ortasında insanlar doğal gaz yakamaz, kömür alamaz hale gelmiş ‘bunu bize yaptıran Allah’tır’ diyerek kurtaracak ama, yaptığı iş İslam dini açısından da tam bir rezalet. Peygamber İslam dininde bu dili kullanmaz. Ayet var, hadis var, sünnet var. Peygamber bile ‘bana bunları Allah yaptırıyor’ demez. ‘Allah’ın isteğine uygun davranış biçimi budur’ diye söyler. Ama ‘bana bunları Allah yaptırıyor’ ifadesi inanç dünyasında sadece meczupların söylediği bir sözdür. Doğuda insanlar sandık başına gidiyorlar, yüzde 75 ile belediye başkanı seçiyorlar, kayyım atıyor, ‘bana bunları Allah yaptırıyor. Öğrenci gitmiş, protesto için gitmiş, kolunu büktürüyor, ‘terörist’ diyor, sonra ‘bana bunları Allah yaptırıyor.’ Herkesi terörist yaftası ile yaftalayan, hırsızı makamında ağırlayan… ‘Bu kadar da haramzadelik olur mu’ diyene, ‘bana sorma Allah yaptırıyor’ diyor. Süleyman Soylu, aklını yitirmiş bir meczup değilse; sizi dinle kandıran, dinle aldatan, bütün kusurlarını, günahlarını hep din üzerinden ‘Allah böyle istiyor’ diyerek üzerinden sizi dinle kandırmaya çalışan biridir.”

 

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version