Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Kardeş Türküler’ fikrini ilk gündeme getiren Ömer Faruk Kurhan yaşamını yitirdi

'Kardeş Türküler' fikrini ilk gündeme getiren Ömer Faruk Kurhan yaşamını yitirdi


Tiyatrocu, yayıncı ve yazar Ömer Faruk Kurhan, yaşamını yitirdi.

Galatasaray Lisesi’ni bitiren Kurhan, daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü’nde tamamladı.

1989’da yayımlanmayan başlayan Mimesis Dergisi’nin kurucuları arasında yer alan Kurhan, derginin yazarlığını da yaptı. 

1995-2000 yılları arasında Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) Genel Sanat Yönetmenliği görevini yürüten Kurhan, 2000-2005’te, Kürtçe ve Türkçe yayıncılık yapan Aram Yayınları’nda, editörlük, çeviri ve redaksiyon alanlarında faaliyet gösterdi.

Aynı dönemde, İstanbul’da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) bünyesinde kurulan Tiyatro Eğitim-Araştırma Birimi’nde (Eğitim-Sen TEAB’ta), kolektif ya da açık kaynak (open source) dramaturji, oyun yazımı ve sahnelemesine odaklanacak şekilde, eğitim ve danışmanlık görevleri üstlendi.

Kurhan, uzun yıllara dayanan tiyatro deneyimini, 2006 yılında, “Tiyatroda 20 Yıl” adlı çalışmasında özetleyip kitaplaştırdı.

Sağlık sorunlarının artmasına bağlı olarak, tiyatro ve yayıncılık alanlarında kalıcı ve aktif kurumsal sorumluluklar almayı bırakan Kurhan, dramaturji, metin yazımı ve reji odaklı faaliyetlerini hem amatör hem profesyonel yönelimli olarak gerçekleştirmekte, eğitim-araştırma çalışmalarının organizasyonunda görev aldı. 

Ömer Faruk Kurhan’ın cenazesi bu gün, Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

‘KARDEŞ TÜRKÜLER’ FİKRİNİ İLK O GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Kardeş Türküler de Kurhan için taziye mesajı yayınladı. Kardeş Türkiler yayınladığı mesajda şunları dile getirdi:

“‘Kardeş Türküler’ fikrini ilk kez gündeme getiren, o günden bugüne çok değerli önerileriyle bizlere yol gösteren; tiyatrocu, yazar, yayıncı dostumuz, danışmanımız, ağabeyimiz Ömer Faruk Kurhan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz.

Cenazesi 1 Aralık günü Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Bi xatirê te Kekê Omer…
Serê me sax be!” 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version