Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Karar yazarı Karaalioğlu: Ekonomiyi krizden çıkarmaya bir söz yeterdi

Karar yazarı Berkan: Belli ki dinin emrettiği faiz yasağını faizin hiç olmaması olarak yorumlamıyor Cumhurbaşkanı


Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, Türkiye ekonomisinin sıra dışı ve sansasyonel bir deneye tabi tutulduğunu” savunurken, “Cumhurbaşkanı yeni modeli anlatırken bilinen makro ekonomik kavramları peş peşe eklemek yerine, Türkiye’nin tartışmasız bir hukuk devleti olacağını ilan etseydi, siyasetin hukuk üzerindeki otoritesinin bittiğini duyursaydı ve duyurduğunu tatbikatta gösterseydi yatırım gelmeye başlar, üretim ve ihracat da tabiatı gereği artardı. Hatta ihracat için Çin’in bunalıma girmesini beklememize de gerek kalmazdı” dedi. 

Karaalioğlu, “Ekonomiyi krizden çıkarmaya bir söz yeterdi” başlıklı yazısında, “Avrupa Konseyi’nin ihlal prosedürüne tabi olan ve bu prosedürü önlemek için üye ülkeler nezdinde kulis yapma enerjisi bile kalmayan bir ülkenin her şeyden önce hukuka ihtiyacı vardır. Hukukla didişmeye değil, hukuku siyasetin emrine verip güvenini kaybetmeye hiç değil” ifadelerini kullandı. 

Yazının tamamı için tıklayın. 

TIKLAYIN – AKP’li isimler: Türkiye, adalet alanındaki eksiklerini beklentiler çerçevesinde yerine getirmeli; bu, güven tesis ederek sermayeyi cezbeder

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version