Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da sahte pasaport suçlamasıyla tutuklanan ABD’li diplomata ilişkin Washington’dan açıklama

İstanbul'da sahte pasaport suçlamasıyla tutuklanan ABD'li diplomata ilişkin Washington’dan açıklama


ABD’nin Beyrut Konsolosluğu’nda görevli olduğu belirtilen bir diplomat, İstanbul Havalimanı’nda yurt dışına çıkmaya çalışan Suriye uyruklu bir kişiye 10 bin dolar karşılılığında sahte pasaport verdiği suçlamasıyla tutuklandı. Tutuklamaya ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

İLGİLİ HABER

ABD’nin Beyrut Konsolosluğu’nda görevli diplomat İstanbul’da tutuklandı

ABD’li diplomatın, kendisine ait hususi pasaportu 10 bin dolar karşılığında Suriyeli yolcuya verdiği suçlamasıyla tutuklandığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, dün yaptığı açıklamada adının “D.J.K.” olduğu aktarılan bir ABD’li diplomatın gözaltına alındığını duyurdu. Olayın geçen ay yaşandığı ve bu kişinin Almanya’ya gitmek isteyen bir Suriyeliye sahte pasaport sağladığı kaydedildi. Suriyelinin adı ise “R.S.” olarak açıklanırken pasaport veren ABD’linin ise Beyrut Büyükelçiliği’nde görev yaptığı ifade edilmişti.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: O ŞAHIS ABD VATANDAŞI AMA DİPLOMAT DEĞİL

Olayla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü “Türkiye’de bir ABD vatandaşının gözaltına alındığından haberdarız. Bu şahıs, ABD diplomatı değildir. Uygun konsolosluk hizmetlerini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version