Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da HDP’nin yeni eşbaşkanları İlknur Birol ve Ferhat Encü oldu

İstanbul’da HDP’nin yeni eşbaşkanları İlknur Birol ve Ferhat Encü oldu


Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Örgütü, 4. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongrede katılımcıları Türkçe ve Kürtçe selamlayan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, yazar Vedat Türkali’nin “Haramilerin saltanatını yıkmaya geliyoruz” sözlerini hatırlatarak, “Bekle bizi İstanbul, bekle bizi, Amed, hakkari, İzmir, Van. Geldik, geliyoruz, haramilerin, zalimlerin, hırsızların, yalancıların saltanatını yıkıyoruz, mutlaka yıkacağız. İşte bu coşku onların en büyük korkusudur” dedi.

‘KUMPASI ÇÖKERTTİK’

Kongrede Erdoğan’ın eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a, “Senin tabanının şu anda miting yapacak mecali kaldı mı?” sözlerine de yanıt verildi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, HDP olmadan barışın olmayacağına söyleyen Sancar, “Boşuna demiyoruz. Bizim bu ülkeye, bu ülkenin haklarına, gençlerine en çok, kadınlarına sözümüzdür. Bu ülkeye büyük barışı mutlaka getireceğiz.” diyerek söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu iktidara, bir kez daha hatırlatalım; kumpas davalarınız sökmedi: Kobanê davası adı altında, çürük yüzkarası bir kumpas davası başlattınız ama yoldaşlarımız mahkeme salonunda tarihin karşısında halkın vicdanında sizleri yargılamaya devam ediyor. Bu kumpası çökerttik, daha da çökerteceğiz. Kumpasa doymuyorlar. Cizre’de 3 gündür büyük bir kumpasın peşindeler. Milletvekilimiz üzerinden olmadık iftiralar ortaya atıyorlar. Cizre’yi karıştırmak, ülkeyi kaosa sürüklemek bunların şu an en önemli hedefidir. Cizre’de Soylu’nun işaret edip başlattığı kumpası başlarına yıkacağız. Önce gidin yolsuzlukların hesabını verin, çetelerle, mafyalarla kol kola yürüttüğünüz kirli işlerin hesabını verin.”

‘O PUDRA ŞEKERİNİ ÇEKEN KADROLARINIZA…’

Yaşananların hesabını soracaklarını belirten Sancar, “Pudra şekeri çeken kadrolarınıza o pudra şekerini, on binlerce tonla buraya taşıyan çetelerinize mutlaka bunun hesabını soracağız. Siz önce bunun cevabını verin, Meclis’te buna cevap veremiyorlar. Sokakta bunun cevabını veremiyorlar. Yaptıkları tek şey var; kumpas, yalan, dolan. Ama değirmenin suyu bitti. Halkların ortak gücü burada. Kurduğunuz bu Üçüncü Yol, demokrasiye, barışa ve adalete giden 3’üncü yol büyüyor, genişliyor, dalga dalga geliyor. Bu ülkede yeni başlangıcı da bizler kuracağız. Bu ülkede, bu iktidardan kurtuluşun yolunu bizler açacağız. İktidarı besleyen bu düzeni bizler değiştireceğiz” diye belirtti.

KAPATMA DAVASI

HDP’ye açılan kapatma davasına değinen Sancar, şöyle devam etti: “Sıra esas hakkındaki savunmaya geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Biz şimdi esas hakkındaki savunmayı yapacağız. Ama parti odalarında değil, hukuk büromuzda değil, savunmayı meydanlarda sizlerle birlikte yazacağız, sokakta tarlada fabrikada sizlerle birlikte yazacağız.”

YENİ EŞBAŞKANLAR SEÇİLDİ

Binlerce kişinin katıldığı HDP İstanbul İl Kongresi’nde yeni Eşbaşkanlar İlknur Birol ile Ferhat Encü oldu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version