Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İngiltere de aşı kartı uygulaması başlatıyor

İngiltere de aşı kartı uygulaması başlatıyor


İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki artışı azaltmak ve Omicron varyantının yayılmasını önlemek amacıyla bazı kısıtlamalara gidileceğini duyurdu. Johnson, yeni kısıtlamalar kapsamında 15 Aralık’tan itibaren İngiltere’de ilk kez aşı kartının zorunlu olacağını söyledi.
STADYUMLAR İÇİN AŞI KARTI
Buna göre, stadyumlara ve 10 binden fazla kişinin bulunduğu herhangi bir mekâna girmek isteyen herkes, iki doz Covid-19 aşısı olduğuna dair kart veya 24 saat içinde alınmış negatif test sonucu göstermek zorunda olacak. Ayrıca, aşı kartı uygulaması gece kulüplerini de kapsayacak.

MASKENİN ZORUNLU OLDUĞU ALANLAR GENİŞLETİLDİ
Toplu taşıma araçlarında ve mağazalarda geçerli olan maske takma zorunluluğuna, tiyatrolar ve sinema salonları da dahil olmak üzere “halka açık tüm kapalı mekanlar” da dahil edilecek.
EVDEN ÇALIŞMA SİSTEMİNE GERİ DÖNÜLDÜ
Covid-19 ve Omicron varyantına karşı alınan önlemlerin bir parçası olarak, 13 Aralık Pazartesi gününden itibaren mümkün olan tüm meslek grupları evden çalışacak.
21 MİLYON KİŞİ 3 DOZ AŞI OLDU
Tüm önlemlere uyulması halinde hem Omicron varyantının hem de Covid-19 vakalarının azalacağını belirten Başbakan Johnson, 3 doz aşı olmanın önemini vurgulayarak, şimdiye kadar, Birleşik Krallık’ta yaklaşık 21 milyon kişinin 3 doz aşı olduğunu belirtti.
Öte yandan İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, yeni keşfedilen Omicron varyantının ülkede 568 kişide görüldüğünü söyledi.

Serbest Görüş:
dİngiltere, Türkiye’de yapılan koronavirüs aşılarını tanıma kararı aldı
dİngiltere’de araştırma amaçlı genç gönüllülere koronavirüs bulaştırılacak

 
Javid, İngiltere’de 10 milyondan fazla Covid-19 vakası tespit edildiğini ve yaklaşık 146 bin kişinin öldüğünü kaydetti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version