Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

IMF, Omicron nedeniyle küresel ekonomik büyüme tahminlerini düşürecek

IMF, Omicron nedeniyle küresel ekonomik büyüme tahminlerini düşürecek


Uluslararası Para Fonu (IMF) Direktörü Kristalina Georgieva IMF’nin koronavirüsün yeni Omicron varyantı nedeniyle küresel ekonomik büyüme tahminlerini düşürmeye hazırlandığını duyurdu.
IMF, Covid-19 ile ilgili tecrit ve kısıtlamalardan henüz yeni çıkmakta olan ve bunların doğurduğu olumsuz etkileri bertaraf etmekle uğraşan ekonomilerin Omicron nedeniyle daha da istikrarsızlaşabileceğini kaydetti.
Omicron geçen hafta Güney Afrika’da ilk kez tespit edilmesinden bu yana en az 40 ülkeye hızla yayıldı ve birçok hükümet yayılmasını engellemek için seyahat kurallarını sıkılaştırdı.

Bu tedbirler seyahat endüstrisinde ciddi zararlara yol açmasının yanı sıra, finansal piyasaları da vurdu. Omicron’un, dünya ekonomisinin, önceki yaygın tehlikeli varyant Delta’nın tetiklediği kilitlenmelerin olumsuz etkilerinden toparlanma sürecine ciddi darbe vurması bekleniyor.
Omicron hakkında hala çok az şey biliniyor. Araştırmacılar, başka bir virüsten, belki de soğuk algınlığına neden olan ve bağışıklık sistemini daha kolay geçebilen bir virüsten genetik materyal almış olabileceği üzerinde duruyor.

Serbest Görüş:
dUğur Şahin: Omicron varyantı için yeni koronavirüs aşısı gerekebilir
dAlmanya’da 3,5 milyon kamu çalışanına korona zammı ve ikramiye verilecek

 
DSÖ’nün acil durumlar direktörü Mike Ryan, Omicron ile savaşmak için mevcut aşıların değiştirilmesi gerektiğine dair bir kanıt olmadığını kaydederek yetkililerin şu anda piyasada bulunan aşıları daha fazla insana aşılamaya odaklanması gerektiğini söyledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version