Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İhsan Oktay Anar’ın, 8 yıl sonra yeni kitabı yeni yayınevinden çıkacak

İhsan Oktay Anar'ın, 8 yıl sonra yeni kitabı yeni yayınevinden çıkacak


İlk kitabı “Puslu Kıtalar Atlası” ile büyük bir okur kitlesine ulaşan ve eserlerinde yarattığı tarihi-fantastik-felsefi dünyayla benzersiz bir uslüp yakalayan yazar İhsan Oktay Anar’ın 2022’in ilk aylarında yeni romanını yayımlanacağı öğrenildi. 

Anar’ın yeni romanı ise bugüne kadar kitaplarını çıkardığı İletişim Yayınları’ndan çıkmayacak.

Hürriyet gazetesinden İhsan Yılmaz’ın bugünkü köşe yazısında aktardığına göre, yazarın yeni evi iddialara göre Everest Yayınları olacak.

Yılmaz, Anar’ın yayınevi değişikliğini ise şöyle aktardı:

“Anar yeni kitabı için Everest Yayınları ile anlaştı. ‘Ama çocuklar orada kaldı’ diyerek önceki kitaplarının İletişim Yayınlar’ında devam edeceğini söylemiş çevresine bilgi verirken.

Everest Yayınları’na geçme hikâyesi de oldukça ilginç. Eşi Özlem Anar da kendisi gibi felsefeci ve yazar. ‘Kayıp Ruhlar Kitabı’, ‘Antik Zaman Hikâyeleri’, ‘Aşık Kedi’, ‘Yeşil Mühürlü Masal’ gibi kitapları bulunuyor. Özlem Anar’ın son olarak ‘Kedi Dili’ kitabı Everest Yayınları’nın bir diğer markası Alfa’dan çıkmıştı.

Özlem Anar’ın yayınevi ile olan ilişkilerinden etkilenmiş olacak ki İhsan Oktay Anar da son kitabını Everest Yayınları’na teslim etti.”

Kişisel bir tercih olarak panellere, söyleşilere ve hatta sosyal medyaya pek dahil olmayan Anar, 1995’te yayımlanan Puslu Kıtalar Atlası ile tanınmış ve sonrasında Kitab-ül Hiyel, Efrâsiyâb’ın Hikâyeleri, Amat, Suskunlar, Yedinci Gün ve Galîz Kahraman kitaplarına da imza atmıştı.

Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Felsefe alanında tamamlayan Anar, yine bu okulda akademisyen olarak görev almış ve 2011’de emekli olmuştu.

Anar, kendisini tanımayan bir sokak röportajcısının tesadüfen sorduğu “Evrim teorisine inanıyor musunuz?” sorusuna verdiği cevabın YouTube kanalında yayınlanması ile viral olmuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version