Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hindistan’da Sih Tapınağı’nda iki kişi saygısızlık ettikleri gerekçesi ile linç edildi

Hindistan’da Sih Tapınağı’nda iki kişi saygısızlık ettikleri gerekçesi ile linç edildi


Yerel basında yer alan habere göre ilk olay 18 Aralık cumartesi günü, Hindistan’ın kuzeyindeki Amritsar kentinde bulunan Altın Tapınak’ta yaşandı. Cumartesi günü kimliği belirsiz bir kişinin Sihler’in en kutsal tapınağı Altın Tapınak’a girmesinin akabinde yaşandı.

New York Times’ın aktardığı habere göre korkulukların üzerinden atlayan kişi, Sihizm’in kutsal kitabı “Guru Granth Sahib”in tutulduğu alana girdi ve ardından kitabın yanında duran kılıcı eline almaya çalıştı. Olayın yaşandığı an tapınakta ibadet edenler, kimliği belli olmayan kişiyi durdurmaya çalıştı ve tapınaktan dışarı çıkardı. Amitsar Polisi, tapınak dışında çıkan kavgada kimliği belirsiz kişinin öldürüldüğünü ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Bir diğer linç ise Kapurthala şehrinde yaşandı. 19 Aralık pazar günü, Kapurthala’daki Gurdwara Sahip Tapınağı’nda Sih bayrağına saygısızlık ettiği belirtilen bir kişi Sihler tarafından dövülerek öldürüldü. Hindistan medyasına konuşan görgü tanıkları, şahsın önce polis tarafından gözaltına alındığını ancak daha sonra yerel halkın polis ile çatıştığını ve çatışmalar sonucunda şahsın dövülerek öldürüldüğünü söyledi.

POLİS: İNCELEME BAŞLATILDI

Pencap eyaletinin Polis Şefi sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, Amritsar ve Kapurthala’daki olayları “talihsiz” olarak nitelendirdi ve “Pencap’ta yasa ve düzeni bozan herkese karşı sert işlem yapılacak” dedi.

Sihizm’in kutsal kitabı Guru Granth Sahib’tir. Fakat Sihler, Guru Granth Sahib’i sadece dinlerinin kutsal kitabı olarak değil, aynı zamanda yaşayan bir Guru olarak görürler ve kitaba bir insan gibi saygı gösterilmesi gerektiğine inanırlar.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version