Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’li Beştaş: İktidarın çarpık düzeni çökmeye mahkum

HDP'li Beştaş: İktidarın çarpık düzeni çökmeye mahkum


İktidarın çarpık düzeninin çökmeye mahkûm olduğunu dile getiren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Bu devran böyle sürmeyecektir, bunu değiştireceğiz” dedi. 

Meclis Genel Kurul’da 11 gündür devam eden 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2020 Yılı Bütçe Kesin Hesap Kanun Teklifi’nin görüşmeleri devam ediyor. Bütçe görüşmelerinin son gününe Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, cezaevlerinde tutulan siyasetçileri selamlayarak, sözlerine başladı. Êzidîlerin bayramını kutlayan Beştaş, “Êzidî toplumunun bayramını kutluyorum. Cejna we pîroz be. Ez gelê me yê hêja ji dil û can slav dikim. Merheba ji we re” dedi. 
 
Bütçe görüşmelerinin sonuna gelindiğini ifade eden Beştaş, “Kuşkusuz her bütçe döneminde iktidarın her konudaki despot tutumu görüşmelere damga vururdu ancak belki de bu sene iktidarın toplumun protoplazmalarına dek sirayet eden antidemokratik tavrı ve metotları çok daha görünür oldu. Demokrasiye vurulan darbe niteliğindeki kararnameler, kararlar, talimatlar o denli yakıcı neticeler doğurdu ki, geçmişin cunta dönemi icraatları dahi unutulur oldu” diye belirtti. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version