Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Habertürk sunucusu: Tuvalet kağıdı 130 lira yazıyordu, şoke oldum

Habertürk sunucusu: Tuvalet kağıdı 130 lira yazıyordu, şoke oldum


Habertürk’deki programında Merkez Bankası’nın piyasaya müdahalesi hakkında konuşan Mehmet Akif Ersoy, market ürünlerine gelen son zamlar için “Nerede duracak bu? Bunun bir yerde durması gerekmez mi?” diyerek tepki gösterdi. Enflasyon sonucu gelen zamlara bir örnek veren Ersoy ” Alışveriş yapıyorum, tuvalet kağıdı 130 lira yazıyordu, şoke oldum.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘ihracat modeli’ iddiasıyla başlattığı ‘düşük faiz’ yeni ekonomi politikası neticesinde yükselen döviz kurlarına karşı Merkez Bankası’nın 3. piyasa müdahalesi sonuçsuz kaldı. 

Bu gelişmeyi izleyiciye duyuran Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, vatandaşın belini büken son zamlara da isyan etti. Habertürk’te ‘Manşet’ programını sunan Mehmet Akif Ersoy, Merkez Bankası’nın piyasalara müdahale haberini verdikten sonra zamlara tepki gösterdi.

Zamların vatandaşı doğrudan etkilediğini söyleyen Ersoy, tuvalet kağıdına ödediği rakama şaşırdığını belirtti. Doları işaret ederek, “Nerede duracak bu? Bunun bir yerde durması gerekmez mi? Hakikaten stres oluyoruz. Bu vatandaşı o kadar doğrudan ilgilendiren bir şey haline geldi ki. Çok konuşuldu sosyal medyada ama yaşadığım için söylüyorum. Alışveriş yapıyorum, tuvalet kağıdı 130 lira yazıyordu, şoke oldum.” diyen Mehmet Akif Ersoy’a, Prof. Dr. Arzova’nın yanıtı, “Süte baktığımız zaman 6.90’dan aldığımız süt 15 lira. Yani hayatımızı doğrudan etkiliyor.” oldu. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version