Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gözaltına alınan Yunan polis ve kız arkadaşına ‘yurt dışı yasağı’

Gözaltına alınan Yunan polis ve kız arkadaşına ‘yurt dışı yasağı’


Edirne’de askeri yasak bölgede dolaştıkları gerekçesiyle yakalanarak, gözaltına alınan Yunan Polis Memuru ile kız arkadaşı yurtdışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Yunanistan’ın Dedeağaç Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yapan Valasoudis Manolis (41), 5 Aralık Pazar günü, kız arkadaşı Aheni Aohna ile İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaparak, turistik ziyaret amacıyal Edirne’ye geldi.

Manolis, kendisine ait araçla Türkiye-Yunanistan sınırında bulunan Doyran Köyü’ndeki askeri yasak bölgeye girdiği iddiası üzerine kız arkadaşı ile birlikte gözaltına alınmıştı.

Bu kişiler, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifadelerinin alınmasından sonra, gece geç saatlerde sağlık kontrolü için Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Daha sonra Edirne Adliyesi’nde nöbetçi hakimliğe sevk edilen 2 kişi haklarında iddia edilen ”Askeri yasak bölge ihlali” suçlamasıyla ifade verdi.

Sanıkların ifadelerinde, alış-veriş için Türkiye’ye geldiklerini, navigasyon cihazının gösterdiği güzergahını takip ederlerken askerlerin kendilerini durdurarak, jandarmaya götürüldüklerini söyledikleri belirtildi.

Hakim Yunalı 2 kişiyi yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bıraktı.

Yunan polis ve kız arkadaşının hastanede ve adliyedeki işlemleri sırasında Yunanlı diplomatlarda eşlik etti.

Sanıkların üzerinde bulunan cep telefonlarındaki incelemenin sürdüğü belirtildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version