Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gelecek Partisi’nden baskın seçim iddiası: 19 Haziran’da seçim kararı aldılar

Gelecek Partisi'nden baskın seçim iddiası: 19 Haziran’da seçim kararı aldılar


Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli’nin  erken seçim kararı aldığını iddia etti. Özdağ, Türkiye’nin bir baskın seçime gideceğini iddia ederek tarih de verdi.

ERDOĞAN İLE BAHÇELİ GÖRÜŞMESİNDEN ERKEN SEÇİM TARİHİ ÇIKTI

TELE 1 ekranlarındaki Tuba Emlek’in sunduğu Mercek programına konuk olan Özdağ, erken seçim tartışmaları konusunda bir iddiada bulundu. Seçimle ilgili “Geçen aylarda Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin görüşmesinde 19 Haziran’da seçim kararı aldılar” iddiasında bulunan Özdağ, devamında “Benim tahminimce ve aldığımız duyumlarca da bu şekilde. Türkiye’de bir baskın seçim olacak” ifadelerini kullandı.

 ‘128 MİLYAR DOLARI UNUTTURMAMALIYIZ’

Ekonomik krize ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özdağ, 128 milyar doları ve 6-7 yerden maaş alanların unutturulmaması gerektiğinin altını çizerek, krizin sebebi olarak iktidarı işaret etti. Özdağ, 6 partinin güçlendirilmiş parlamenter sistem tartışmasını nihayete erdirdiğini de belirterek, bu hafta içerisinde kamuoyu ile paylaşmak için bir kitapçık yayınlayacağını da duyurdu. Özdağ ayrıca yayınlanacak kitapçıkta, cumhurbaşkanı nasıl seçilecek, güçlendirilmiş parlamenter sistemde kuvvetler ayrılığı nasıl oluşacak sorularının da yanıtlanacağını açıkladı. Özdağ, açıklamasının devamında yayınlanacak kitapçıkta parlamenter sistemde nasıl bir ekonomik modelin izleneceğinin de anlatılacağını bildirdi. Ayrıca nasıl bir üniversite, nasıl bir eğitim, nasıl bir dış politika sorularının da kitapçıkta cevaplanacağını açıkladı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version