Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa’dan yeni Covid-19 önlemleri: Memurlar 3 gün evden çalışacak; 5-11 yaş arası çocuklara aşı yolda

Fransa’dan yeni Covid-19 önlemleri: Memurlar 3 gün evden çalışacak; 5-11 yaş arası çocuklara aşı yolda


Fransa giderek artan koronavirüs (Covid-19) vakaları nedeniyle önlemleri sertleştirme kararı aldı. Buna göre, Fransa’da devlet memurları haftada 3 gün evden çalışacak, imkanı olan özel sektör şirketleri de bu uygulamaya geçebilecek.
Fransa Başbakanı Jean Castex tarafından yapılan açıklamada Fransa’daki gece kulüplerinin 11 Aralık Cumartesi gününden itibaren 4 hafta sire ile kapatılacağı duyuruldu.
OKULLARDA MASKE ZORUNLULUĞU

Aralık başında Covid-19 enfeksiyonuna yakalanan ve karantinadan yeni çıkan Başbakan Castex, Fransa beşinci bir Covid-19 vakası dalgasıyla karşı karşıya olduğu için okullarda tekrar maske kullanılmasının zorunlu olacağını söyledi.
MEMURLAR 3 GÜN EVDEN ÇALIŞACAK
Castex, memurların haftada 3 gün evden çalışacağını belirtirken, imkanı olan özel sektör kuruluşlarını da evden çalışmaya davet etti.
Öte yandan, yaklaşan yeni yıl nedeniyle kurulan artık açık hava Noel pazarlarında, QR kod veya Covid-19 enfeksiyonu geçirdiğine dair bir belge gösterilmesi de alınan yeni önlemlere dahil edildi.
Fransa’da insanların yüzde 90 oranında aşılandığını belirten Castex, kalan yüzde 10’luk kesimi aşı olmaya çağırdı.

Serbest Görüş:
dAB dışından Fransa’ya gelen herkese Covid-19 test zorunluluğu
dFransa’da, 65 yaş ve üstüne üçüncü doz Covid-19 aşısı artık zorunlu

 
Castex, Fransa’nın sağlık danışma organı tarafından onaylanırsa, aşıların yakında 5 ila 11 yaş arasındaki çocuklara da uygulanacağını, 65 yaş ve üstü kişilerin artık 3.doz aşı yaptırmak için randevuya ihtiyacı olmayacağını, sadece kliniklere veya eczanelere gidebileceğini de sözlerine ekledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version