Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Faizleri kaldıracağını söyleyen Erdoğan 17 yıl önce tam tersini söylemiş!

Faizleri kaldıracağını söyleyen Erdoğan 17 yıl önce tam tersini söylemiş!


AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İlim Yayma Cemiyeti’nin ödül töreninde faize ilişkin yaptığı konuşma 2004 yılında katıldığı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 13. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayı akıllara getirdi. Rasyonel politikalardan uzaklaşıp faizle mücadelede dini hükümlere göre (nas) hareket edileceğini belirten Erdoğan’ın 17 yıl önce tam tersini söylediği ortaya çıktı.

İlim Yayma Ödülleri’nde konuşan Erdoğan, faiz indirimine devam edileceğini belirtirken “Kurda yaşanan dalgalanmaları bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu. Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu. Altı sıfırı çıkardığımız zaman bana karşı çıkanlar, Taksim Meydanı’nda anırırım diyen köşe yazarları hala aynı şeyleri yazıyorlar. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan hükmü bizim için sıradan bir şey değildir.’’ İfadeleri kullandı.

”FAİZLERİN KALDIRILACAĞI BİR DÖNEM AKLIMA ALDANARAK YATIYORDU ANCAK DÜNYANIN GERÇEĞİ DEĞİLDİ’’

Erdoğan’ın iktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçimlerinden 18 ay sonra 2004 yılındaki Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) 13. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Erdoğan, faizin kaldırılacağına ilişkin vaatlerin bir dönem halkın aklına yattığını, ancak “dünyanın gerçeğinin bu olmadığını” ifade ederek şunları söylemişti:

“Yıllarca ‘Biz geldiğimiz gün faizi kaldıracağız’ diyen anlayışlar vardı. Buna aklımız yatıyor muydu? O zamanlar maalesef aldanarak yatıyordu. Ama bu dünyanın gerçeği değildi. Çünkü siz bunları ödemek zorundaydınız. Biz de geldiğimizde önümüzde bunu gördük. Şu anda faizler ödeniyorsa işte ta o dönemlerin bedelidir. Yani ben şimdi iktidar olacam, hükümet olacam. Ertesi gün bu faizleri ödemeyecek misiniz? Bu gerçekçi mi, buna inanıyor musunuz? Böyle bir şeyin olması mümkün mü? Eğer bu mümkün değilse bunu ödemek durumundayız. Gerçekleşmeyecek şeyleri söylemeyip toplumu boş umutlarla oyalamıyoruz”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version