Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski İstanbul Barosu Başkanı akademisyen Yücel Sayman hayatını kaybetti

Eski İstanbul Barosu Başkanı akademisyen Yücel Sayman hayatını kaybetti


Kanser tedavisi gören İstanbul Barosu’nun eski başkanı Yücel Sayman, 82 yaşında hayata veda etti. Sayman’ın vefatı nedeniyle çok sayıda mesaj yayınlandı.

Türkiye Barolar Birliği mesajında “İstanbul Barosu eski başkanlarından, duayen avukat, yetkin akademisyen ve yazar Av. Prof. Dr. Yücel Sayman’ı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Meslek ustamıza rahmet; ailesine, öğrencilerine, hukuk ve akademi camiasına başsağlığı dileriz” denildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da “Son derece üzgünüm… Prof. Dr. Yücel Sayman üstadımızı kaybetmişiz. Sevenlerine, ailesine ve hukuk camiasına sabırlar diliyorum” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise “Sevgili Dostum, İstanbul Barosu Eski Başkanlarından Av. Yücel Sayman’ın vefat ettiği haberini aldım. Kanser tedavisi görüyordu. Demokrat, ahlaklı, cesur… güzel bir insandı. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

İstanbul Barosu’nun eski başkanlarından Prof. Yücel Sayman yalnızca iyi bir hukukçu değil, aynı zamanda demokrasi maratonumuza çok değerli katkılar sunan bir aydındı.

Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Hukuk camiasının ve sevenlerinin başı sağ olsun.

— Ali Babacan (@alibabacan) December 15, 2021

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Yücel Sayman’ın ardından “İstanbul Barosu’nun eski başkanlarından Prof. Yücel Sayman yalnızca iyi bir hukukçu değil, aynı zamanda demokrasi maratonumuza çok değerli katkılar sunan bir aydındı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Hukuk camiasının ve sevenlerinin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Serbest Görüş:

 

YÜCEL SAYMAN KİMDİR 

1939’da Konya’da doğan Yücel Sayman, 1957 yılında Saint Joseph Fransız Lisesi’ni, 1962’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1969 yılında Strasbourg Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde doktorasını verdi.
1978 yılında doçent oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devletler Özel Hukuku Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği yaptı.

İstanbul Barosu başkanlığı da yapan Yücel Sayman, İstanbul Medipol Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevini sürdürüyordu.

Sayman, çözüm süreci döneminde hükümetin tezlerini toluma anlatmak için oluşturulan ‘Akil İnsanlar Heyeti’nde de yer almıştı.

Evrensel Gazetesi’nde bir dönem yazarlık yapan Sayman, burada bulunan yazılarını “Özgürlük Zamanı” adlı bir eserinde derlemişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version