Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ermenistan’dan normalleşme adımı: Türk mallarına ambargoyu kaldırıyor

Ermenistan’dan normalleşme adımı: Türk mallarına ambargoyu kaldırıyor


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, ‘normalleşme’ adımları kapsamında Türkiye ve Ermenistan’ın görevlendirdiği özel temsilcilerin ilk toplantısının yapılacağı ocak ayında yapılacağı açıklanmıştı. Ermanistan hükümeti de bir adım attı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre; Ermenistan Ekonomi Bakanlığı, Türk mallarına yönelik ambargonun 1 Ocak 2022 itibarıyla kaldırılacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Türk malları ithalatına yönelik ambargonun uzatılmaması kararı alınmıştır”  ifadeleri kullanıldı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinya, geçen hafta yaptığı açıklamada Türkiye ile ilişkileri ön koşulsuz bir şekilde normalleştirmeye hazır olduklarını belirtmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise 3 gün önce yaptığı açıklamada, Ermenistan ile karşılıklı charter uçuşlarının yakında başlayacağını belirterek, “İki ülke arasında karşılıklı ziyaretler dahil doğrudan temasa geçilerek ilişkilerin normalleşmesi konusunda atılacak adımlarla ilgili yol haritası belirlenmesinin gerektiğini” söylemişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version