Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ermenistan: 3+3 formatına hazırız

Ermenistan: 3+3 formatına hazırız


Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrara yönelik 3+3 formatındaki bölgesel işbirliği platformu çağrısına Ermenistan’dan olumlu yanıt geldi.

Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, Güney Kafkasya ile ilgili bölgesel işbirliği platformu 3+3 görüşmelerinin Türkiye ve Azerbaycan’da düzenlenmesi halinde katılım göstermeye ve bu ülkelerin temsilcilerini Erivan’da da kabul etmeye hazır olduklarını söyledi.

Yeni Yaşam’da yer alan habere göre Armen Grigoryan, Ermeni temsilcilerin Ankara veya Bakü’yü ziyaret etmesi ve görüşmelerin Ermenistan’da düzenlenmesi konusunda şunları söyledi: “Bir sebep oluşursa biz de gitmeye ve bölgesel sorunlarla ilgili görüşmeleri organize etmek için bu ülkeleri ağırlamaya hazırız. 3+3 formatında görüşme imkanı oluşursa, Türkiye ile temaslar ve tutumlarımızı birbirimize anlatmak için bundan faydalanacağız.”

Armen Grigoryan, platformun gündeminde ne olacağının henüz istişare aşamasında olduğunu, çeşitli bölgesel konularla birlikte bölgedeki su kaynaklarının kullanımı gibi ekonomik olanakların ele alınabileceğini vurguladı.

3+3 KİMLER?

3+3 Rusya, Azerbaycan, Ermenistan, İran, Türkiye, Gürcistan olarka düşünüldü. Aralık 2021’de Ermenistan ve Türkiye, ilişkilerin normalleştirilmesi için karşılıklı olarak özel temsilciler atadı. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erivan’la charter uçuşları da başlatılacaklarını duyurdu. Türkiye ve Ermenistan havayolu şirketlerinin İstanbul-Erivan arasındaki uçuşlarına yönelik başvurular da vardı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version