Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’ı Putin’le ‘barıştıran’ Çağlar: Tayyip Bey muhalefetle dalaşmayacak!

Erdoğan’ı Putin’le ‘barıştıran’ Çağlar: Tayyip Bey muhalefetle dalaşmayacak!


Rusya’yla yaşanan bir uçak krizinin çözümün rol oynayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya lideri Putin’den özür dilemesine aracılık ettiği öen sürülen iş insanı eski Bakan Cavit Çağlar, “Rusya’yla kriz çözülmeseydi Fetullahçılara destek verirlerdi. Darbe girişiminin sonucu farklı olurdu.” dedi.

Çağlar, ‘Sayın Hulusi Akar’ı iyi tanırım. Hulusi Akar 60 darbesini de 71 muhtırasını da, 80 darbesini de yanlış bulur. ‘Bizim görevimiz devletin emrinde olmaktır. Siyaset yapacaksak üniformayı çıkarıp kravat takmamız lazım’ der. Türkiye’nin şansıdır Hulusi Akar. Ve bugün de milli savunma bakanı olarak’ dedi.

Independent Türkçe’ye konuşan Cavit Çağlar şu görüşlere yer verdi.

Türkiye’nin huzura ihtiyacı var. İnsanlar moralman yıkıldı. Bu korona belası 3. Dünya Savaşı’dır. Baktığımız zaman Türkiye’miz de sıkıntının içinde. Türkiye’miz niye sıkıntının içinde?  Her yerde bir ekonomik sıkıntı gidiyor. Fakat daha çok etkileniyoruz.

AKP’YE OY VERENLERİN BİR KISMI MERKEZ OLARAK AKŞENER’İ GÖRÜYOR

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’ndan da hiçbir şey olmaz. Meral Akşener ise 3 yıl evvelki Akşener değil. 3 yıl evvel barajı aşar mı aşmaz deniyordu. Bugün ise Akşener ilk iki sırada yer alan partilerden biri olmaya doğru gidiyor. Bana göre seçimde CHP’nin önünde yer alacaktır.

AKP’den oy alabilir. Çünkü AKP’ye rey veren bazı DYP’liler ve eski ANAP’lılar, şimdi merkez olarak Meral Hanım’ı görmektedirler. Bunun AKP tarafından muhafaza edilmesi gerekiyordu. Meral Hanım iyi gitmektedir şu anda. Ama ileride ne olur ne biter, ne bitmez, siyasette 24 saat çok önemli. 1,5 sene sonrayı konuşmak bambaşka. Ama şu anda Meral Hanım tutarlı bir siyaset yapıyor.

ASGARİ ÜCRETİ 5 BİN LİRA YAPACAKSIN KARDEŞİM

Tayyip Bey erken seçime gitmez. Güç elinde iken kimse bırakmak istemez. Şu anda Türkiye’nin şu kısır çekişmeleri bırakmasını istiyorum. Muhalefet dozu biraz azaltmalı. Tayyip Bey de dozu biraz azaltmalı ve ortak noktalarda buluşmak lazım.

Asgari ücret 2 bin 800 lira. Bunu 5 bin lira yapacaksın ağabeyciğim. Dolar şişti, devam edemez böyle. Mağdur olan halkı görmemezlikten gelemezsin ki. Onun alım gücünü katlayacaksın, nefesi vereceksin. Vermezsen olmaz o zaman.

TAYYİP BEY MUHALEFETLE BU KADAR DALAŞMAYACAK

Ben Tayyip Bey’i beğeniyorum. Beğenmediğim bir tek yer var. Muhalefet ile bu kadar dalaşmayacak. Gerek yok. Yoluna devam edecek, işine bakacak. Kadrosunu biraz kuvvetlendirmesi lazım. Her şeye kendi dayanmaya çalışıyor. Altındaki takıma biraz yetki dağıtması lazım.

(Rusya’yla uçak krizi çözülmeseydi, 15 Temmuz darbe girişiminin sonucu farklı olur muydu?)

Olurdu. Rusya desteklerdi Fetullahçıları. Çünkü sen koca bir devin uçağını vurdun. Neyse ki o iş güzel bir şekilde halledildi. Ben çok gittim geldim, sağ olsun cumhurbaşkanı da bana güvendi. Sayın Putin de bize güvendi. Biz ikisinin söylediklerini getirip götürdük. Benim katkım bu oldu.

TÜRKİYE’NİN ŞANSIDIR HULUSİ AKAR

Akar albayken, İsmail Hakkı Karadayı’nın özel kalem müdürü idi. Ta o günden beri bir dostluğumuz vardı. O bana ‘Durum çok kötü, her an kapışabiliriz’ dedi. Ben de ‘Çözeriz’ dedim ben. ‘Nasıl çözeceksin?’ dedi. Sonra Rusya’ya gittim. Neyse, daha fazla girmek istemiyorum o konulara. Hulusi Akar eski bir dostum benim. Rusya’da da çok dostum var. Ben dostluğa çok önem veririm.

Ben Sayın Hulusi Akar’ı iyi tanırım. Hulusi Akar 60 darbesini de 71 muhtırasını da, 80 darbesini de yanlış bulur. ‘Bizim görevimiz devletin emrinde olmaktır. Siyaset yapacaksak üniformayı çıkarıp kravat takmamız lazım’ der. Türkiye’nin şansıdır Hulusi Akar. Ve bugün de milli savunma bakanı olarak.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version