Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na TÜİK tepkisi: Devletin kurumları senin şamar oğlanın değil

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na TÜİK tepkisi: Devletin kurumları senin şamar oğlanın değil


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e alınmamasına ilişkin konuştu. Ana muhalefet liderini dış kapıdan içeri sokmayan TÜİK yönetimine değil, Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Erdoğan, “Bir insan davet edilmediği yere gidemez! Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil.” ifadelerini kullandı.

Düşük faiz konusunda geri adım atmayacağını söyleyen Erdoğan, asgari ücretle ilgili de konuştu: “İnşallah, asgari üreti kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek, dar gelirli insanları ferahlatacağız.”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Siirt’te, Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile diğer projelerin resmî açılış töreninde konuştu. Erdoğan’ın açıklamasından bazı bölümler şöyle:

İNSAN DAVET EDİLMEDİĞİ YERE GİDEMEZ

  • Ana muhalefetin başında bir zat var. TÜİK’e randevu almadan gitmek istedi. TÜİK de buna randevu vermedi. Gittiler, önünde gösteri yapıyor. İnsan utanır! Bir insan davet edilmediği yere gidemez! Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Bak, Bay Kemal, bundan sonra da devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilemeyeceğini öğren. Bunları bileceksin. Sen terör örgütleri ile omuz omuza gidebilirsin, onlara randevusuz da gidebilirsin ama devletin kurumları ciddidir, buralara öyle rastgele gidemezsin ve gidemeyeceksin de. Devletin kurumları zaten yapmaları gereken açıklamaları sürekli yapıyorlar. Biz dimdik ayaktayız.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN BESLEMELERİYLE YÜRÜYORLAR

  • Biz ülkeyi tarihinin en kritik ekonomik atılımına hazırlamak için her türlü riski alıyor, yedi düvele meydan okuyor, gece gündüz çalışıyoruz. Bu zat da küçük şovlarla siyasi çıkar peşinde koşuyor. Siyaseti çirkeflik sananların ülkeye de millete de hayrı dokunmaz. Biz diyoruz ki ülkeyi yatırım, istihdam, ihracat ile büyüteceğiz. Bunların yanında kim var; İP, terör örgütünün beslediği malum parti var… Terör örgünün beslemeleriyle yürümüyorlar mı?

ORTADA HAK VE ÖZGÜRLÜK SORUNU YOK

  • Bir yanlarına terör örgütünün güdümündeki partiyi almışlar, bir yanlarına kendilerini tanımlamakta zorlanan bir başka partiyi almışlar, arkalarına da kırık dökük kim varsa takmışlar, ülkeyi tek parti faşizmine sürüklemeye çalışıyorlar. Ortada ne demokrasi, ne hak özgürlükler, ne ekonomi ne dış politika konusunda herhangi bir program yok. Sadece lak lak var, ucuz kabadayılık var. Türkiye, 70 yıllık demokrasi mücadelesinde tarihinin en üst seviyesinde bulunuyor.

DÜŞÜK FAİZ DEMEYE DEVAM EDECEĞİM

  • Son 3 yıldır ekonomimizde saldırıyorlar bize. Salgının küresel ekonomilerde yol açtığı krizler ile ülkemizin yaşadığı süreç birleşinde bir süredir dengesiz kur ve fiyat artışları ile karşılaştık. Milletimizi yaşadığı her sıkıntıyı yakından takip ediyoruz. Tayyip Erdoğan dün de bugün de düşük faiz diyor, yarın da diyeceğim. Bu benim için tabi olduğum Nas’tır Nas. Asla buradan taviz yok. Faiz, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir illettir. Üretim ve istihdam sağlayanın daima yanında olacağız.

STOKÇULAR BEDELİNİ ÖDEYECEK

  • Yüksek fiyat artışlarının büyük bir kısmı enerji fiyatlarındaki yükselişten kaynaklanıyor. Yüksek fiyatların bir kısmının yakında dengeye oturması bekleniyor. Fahiş fiyat artışlarının bir diğer sebebi aç gözlü fırsatçılardır. Stokçulara sesleniyorum, depolarda bütün bu malları stoklarında saklayanları yakaladığımızda gereken bedeli ödeyecekler. Döviz kurlarındaki artışlarda da yabancıların eli yanında bu aç gözlülüğün etkilerini görüyoruz. Bu kur dalgalanmalarını makul ve istikrarlı bir seviyeye ulaştıracağız.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version