Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, TÜSİAD’ı hedef aldı: Sizin cibilliyetinizi biliyoruz

Erdoğan, TÜSİAD’ı hedef aldı: Sizin cibilliyetinizi biliyoruz


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘genel kabul görmüş iktisat kurallarına dönülmesi gerektiğini’ açıklayan TÜSİAD’ı hedef aldı. İlim Yayma Ödülleri Töreni’nde konuşan Erdoğan, TÜSİAD’a, “Bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de iyi biliyorum. Sizin derdiniz başka, bizim ki bambaşka.” diye seslendi. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

NEYMİŞ EFENDİM, FAİZLERİ DÜŞÜRÜYORMUŞUZ!

  • Ülkemizde eğitimden sağlığa ulaşımdan enerjiye her alanda kurduğumuz güçlü altyapıyla milletimizi hak ettiği hayat standartlarına kavuşturduk. Türkiye küresel krizlere karşı bu derece dayanıklıysa gerisinde işte bu güçlü altyapı vardır. 
  • Şimdi aynı mücadeleyi ekonomide veriyoruz. Son 8 yıldır yaşadığımız her hadisede ekonomi vardı. Büyüme rakamlarımızla, istihdamımızla tüm göstergeler ülkemiz bakımından küresel çapta başarıyı işaret ederken kurda yaşanan dalgalanmaları bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor.

NASLAR NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM

  • Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin faiz rakamlarıyla enflasyon rakamları arasındaki fark 10 katı bulmuşken bizim yaptığımız sınırlı faiz indirimleri bu tablonun gerekçesi olamaz. Amerika’ya Avrupa’ya bakın. Hepsinde durum felaket.

TAKSİM MEYDANINA ÇIKIP ANIRDILAR MI?

  • Son 19 yıldır attığımız her adımda, önümüzü çıkartılan engellerin arkasındaki saik neyse bugünde karşımıza çıkartılanların aynısı odur. 19 yıl önce göreve geldiğimizde faiz enflasyon bu değil miydi. Biz göreve geldikten sonra faizi, hatta 6 sıfır attığımızda bize karşı çıkanlar ile “Taksim meydanına çıkıp anırırım” diyen yazarlar çıkıp anırdılar mı?
  • Çünkü ‘Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar’ hükmü bize sıradan gelen bir hüküm değildir. Ülkemizin yatırımla, istihdamla, üretimle büyümesiyle sanayisiyle, teknolojisiyle, altyapısıyla dışarı bağlı kalmasını isteyenler var güçleriyle direniyor. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda attığımız adımları bir yere koymak mümkün mü? Allah’ın emriyle bu mücadeleden de alnımızın akıyla çıkacağımıza ben şüphe duymuyorum.

EY TÜSİAD, BİZİMLE MÜCADELE EDEMEZSİN!

  • Fiyat artışlarının insanlarımızın günlük hayatları üzerinde açtığı sıkıntıyı elbette biliyoruz. Ama vesayete, terör örgütlerine, darbecilere nasıl direndiysek bunlara karşı da direneceğiz.
  • Ey TÜSİAD ve yavruları sizlere sesleniyorum: Siz tek göreviniz var yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Siz bunu konuda ne yapıyorsunuz? Kalkıp hükümete saldırmanın farklı versiyonlarını aramayın. Bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibiliyetinizi de iyi biliyorum. Sizin derdiniz başka, bizim ki bambaşka. Bu millet bu fırsatı size vermeyecek. Dün millet olarak kendi canımız pahasına istikbalimizi korumuştuk, bugün de aynısını yapacağız.



ÖNCEKİ YAZIMuharrem Sarıkaya, canlı yayında ses teknikerine tokat attı
SONRAKİ YAZIAnne de tutuklandı; bir aile daha bebeğiyle cezaevine girdi

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version