Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ekvador’da, 5 yaş üstü herkese Covid-19 aşısı zorunlu oldu

Ekvador’da, 5 yaş üstü herkese Covid-19 aşısı zorunlu oldu


Güney Amerika ülkesi Ekvador, artan koronavirüs (Covid-19) vakaları ve hızla yayılan Omicron varyantı nedeniyle 5 yaş ve üzerinde bulunan herkes için aşı zorunluluğu getirdi.
OMİCRON ÜLKEYE SIÇRADI
Ekvador Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlk kez Güney Afrika’da görülen Omicron varyantının, Güney Amerika’ya da sıçraması üzerine artan endişelerimizden dolayı 5 yaş üstü herkes için Covid-19 aşısı zorunlu hale getirilmiştir” denildi. Bakanlık, tıbbi gerekçesi olanların aşıdan muaf tutulacağını da ekledi.

900 BİN KİŞİ 3 DOZ AŞI OLDI
Sağlık Bakanlığının verilerine göre, Ekvador’un 17,7 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 69’u bugüne kadar iki doz Covid-19 aşısı olurken, 900 bin kişi 3 doz aşı olmayı tercih etti. Ekvador’da şuana kadar yaklaşık 540 bin Covid-19 vakası tespit edilirken, 33 bin 600 kişi ise hayatını kaybetti.

Serbest Görüş:
dOmicron ABD’de 50 eyalete yayıldı, Bill Gates bitiş tarihi verdi
dBilim Kurulu Üyesi’nden korkutan Omicron açıklaması

 
Öte yandan Ekvador, Omicron varyantının 1 hafta önce ülkede ilk kez tespit edilmesinin ardından restoranlara, alışveriş merkezlerine, sinemalara, tiyatrolara ve diğer halka açık yerlere girmek isteyen herkese, Covid-19 aşı kartını da zorunlu hale getirmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version