Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ekonomist Demir’den Merkez Bankası eleştirisi: Böyle devam ederse döviz atakları sürer

Ekonomist Demir'den Merkez Bankası eleştirisi: Böyle devam ederse döviz atakları sürer


14 seviyesini geçerek rekor tazeleyen dolardaki yükselişi ve Merkez Bankası’nın faiz indirme kararlarını değerlendiren ekonomist Oğuz Demir “Bu politikada bu şekilde ısrar edilmeye devam edilirse, maalesef kurda biz bu şekilde hareketleri görmeye devam edeceğiz” dedi.

 ‘BU HAFTA ÖZEL BİR HAFTA’

Dolar/TL’nin dün 14 seviyesini geçerek rekor tazelemesi, euronun da 16’yı geçmesine ilişkin konuşan ekonomist Oğuz Demir, Cumhuriyet TV’den Sinem Demir’e yaptığı açıklamada kritik uyarılarda bulundu. “Bu hafta özel bir hafta” diyen Demir “İlk olarak, çarşamba günü yüksek enflasyon nasıl mücadele edeceği konusunda daha fazla fikre sahip olacağımız Fed’in toplantısı var. Perşembe günü ise TCMB’nin toplantısı var. Bu hafta Fed bir karar verecek, TCMB bir karar verecek” dedi.

‘TUFANA YAKALANMAYAYIM’

“Birçok vatandaş biliyor ki, Amerika’da verilebilecek ola ki olumsuz mesajlar, TCMB’nin olası faiz indirimi ile birleştiğinde kurda sıçramalar oluyor” diyen Demir, şöyle devam etti: “O yüzden iş yapan insanlar, ya da yurt dışına parasını götürmek isteyen yatırımcılar diyorlar ki, ‘Ben bu hafta o tufana yakalanmayayım, yurt dışına ödemelerimi yapayım’, yerli de ‘Ben o tufandan önce acaba dolar alabilir miyim?’ diyor.”

MERKEZ BANKASI’NA ELEŞTİRİ: BÖYLE DEVAM EDİLİRSE KURDA BU HAREKETLER SÜRECEK

Merkez Bankası’nın faiz indirme kararını eleştiren Demir, “2022’de de bu politikada bu şekilde ısrar edilmeye devam edilirse, maalesef kurda biz bu şekilde hareketleri görmeye devam edeceğiz” diyerek sonlandırdı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version