Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ege’de can veren KHK’lı savcı İbrahim Gündüz ve eşinin cenazesi otopsi için bekliyor, sağ kurtulan iki KHK’lı hakim serbest bırakıldı

Ege’de sığınmacı teknesi battı: KHK’lı savcı ve hakim öldü, 3 kişi kurtarıldı


Yunanistan’a iltica etmek için Ege Denizi’ni geçerken Perşembe gecesi hayatını kaybeden ihraç savcı İbrahim Gündüz ve eşi Nurdan Gündüz’ün cenazesinin Türkiye’ye gönderilmesi için işlemler sürüyor. Öte yandan sürat teknesinin alabora olması sonucu sağ kurtarılan KHK’lı hakimler M.Ç. ve İ.T.A. sahil güvenlik ve polis sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Avukat Anthimos Sideris’in verdiği bilgiye göre, hafta sonu olduğu için Kos (İstanköy) Adası’ndaki hastane morgunda bekletilen Gündüz çiftinin naaşlarına bir işlem yapılmadı. “Hastaneye gittim, otopsi henüz hazır değildi” diyen Sideris şu bilgileri verdi: “Otopsiden sorumlu olan doktoru yarın arayacağını ve ne zaman geleceğini öğreneceğim. Ayrıca aileleri temsil eden bir avukatın işleme yardımcı olmak istediğini bu doktora bildirmek için telefon numaramı hastaneye verdim.”

KAZA ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRILIYOR

Yunan Sahil Güvenlik birimlerinin Pazartesi gününe kadar konuya ilişkin çalıştırmayı durdurduklarını ifade eden Avukat Sideris, bunun gerekçesini ise, “Cesetlerin kimlik tespiti konusunda TC Rodos Konsolosluğu’nun cevabını bekliyorlar. Sorgulamayı yürüten savcı ve hakim kaçakçı aleyhindeki dosyayı henüz bitirmemiş. Bu dosyanın bitirilmesini bekliyorlar. Adli tıp doktorları Pazartesi sabahı soruşturmayı yürüten savcı ve hakime otopsi sonucunu sunacaklar. Belki o zaman olaya gilişkin daha ayrıntılı bilgi edinebileceğiz” dedi.

Kesin kimlik tespiti yapılmasından sonra ise Gündüz çiftinin cenazeleri toprağa verilmek üzere Türkiye’ye gönderilecek.

NE OLMUŞTU?

Olağanüstü Hal Döneminde (OHAL) çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen ve Osmaniye T Tipi Cezaevinde 15 ay hapis yatan savcı İbrahim Gündüz (36) ve eşi KHK’lı katip Nurdan Gündüz Perşembe gecesi içinde oldukları sürat teknesinin alabora olması üzerine Ege Denizi’nde hayatını kaybetmişti. Türkiye’deki hak ihlalleri nedeniyle Yunanistan’ın Kos (İstanköy) adasına geçip sığınma talebinde bulunmak isterken can veren Gündüz çiftinin birlikte yolculuk ettikleri iki hakim ve sürat teknesi kaptanı sağ olarak kurtulmuştu.

Serbest Görüş:

 

Kronos’un edindiği bilgiye göre, Türkiye’den sürat teknesi ile Yunanistan’a sığınmak isteyenlerin ikisi savcı, biri hakim, biri de katipti. Kazada KHK’lı evli çift savcı İbrahim Gündüz ve eşi Nurdan Gündüz hayatını kaybetmiş, KHK’lı hakimler M.Ç. ve İ.T.A. ile kaçakçı Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince sağ kurtarılmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version