Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Driftçi sürücünün ehliyetine ‘daimi’ el konuldu

Driftçi sürücünün ehliyetine ‘daimi’ el konuldu


İstanbul Ümraniye’de tünel içerisinde drift yapan sürücü sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Görüntüleri inceleyen polis sürücüye 6 bin 700 lira ceza kesti ehliyetini daimi olarak iptal etti.

YOLUNA DEVAM ETTİ

Tünel içerisinde akan trafikte tehlikeli hareketler yapan sürücünün görüntüleri günlerdir paylaşım rekoru kırıyor. Görüntülerde drift yaparak aracını döndüren sürücü arkadan gelen araçların durmasına yol açıyor. Sürücü drift attıktan sonra ise daha sonra hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam etti. Olayda kaza olmaması büyük şans olarak nitelendirildi.

Serbest Görüş:

 

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı. Gözaltına alınan sürücü, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 67/1-d (DİRİFT) (Herhangi bir zorunluluk olmaksızın, karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi ) maddesine istinaden 6.700 lira trafik idari para cezası uygulandı. Sürücünün daha önceden de drift yüzünden cezai işlemi olduğu için ehliyeti daimi olarak iptal edildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version