Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Döviz kuru Meclis’te gündem oldu: Bugün dolar 14,50, haberiniz var mı?

Döviz kuru Meclis’te gündem oldu: Bugün dolar 14,50, haberiniz var mı?


TBMM Genel Kurul’da görüşülen Dışişleri Bakanlığı bütçesine yönelik CHP milletvekillerinin eleştirilerine dair söz alan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın “Dış politikayla ilgili ‘İtibarsızlaştırdınız, zedelediniz, rezil ettiniz, erittiniz’ diyorlar” sözlerine CHP’li milletvekilleri “yalan mı” diye seslendi.

Özkan’ın AKM’nin yenilenmesiyle övünmesine de CHP’li Mürsel Aban, “Babanızın parasıyla mı yapıyorsunuz? Dolar 17 lira oluyor” diye karşılık verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP’li Özkan’ın hamasi söylemler sarf etmesini eleştirdi. Altay’ın, “Atatürk Kültür Merkezi için teşekkür ediyorum, evet güzel oldu” sözlerine Özkan’ın “Güçlü, güçlü, bağırarak” demesine de “Ses tonumu da mı sen ayarlayacaksın?” diye karşılık geldi.

EKONOMİNİN BU HALE GELMESİ

Sözlerini sürdüren Altay, “Türk parasının değer kaybetmesi ve zamlar karşısında ‘1 kilo domates yerine 2 tane domates alın’ açıklamasına bir diyeceğin varsa onu söyle” sözlerine ise AKP sıralarından karşılık gelmedi. 

Altay, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da aklına Egemen Bağış gelmiş, Bakara suresinden alıntı yaparak içinde bulunduğumuz ekonomik çıkmazı, açmazı Allah’a havale etmiş. Allah’a her şeyi havale ederiz, Allah’a her şeyi havale ederiz ama milleti soyup faturayı Allah’a kesmek siyasette yoktur. Allah mı istedi ekonomiyi bu hâle getirmeyi? Bu, milletin aklıyla alay etmektir. Bunu yapmayın; kusurlarınız var, kabahatleriniz var, bunları Allah’a sığınarak, Ayasofya’ya sığınarak kapatamazsınız” ifadelerini kullandı.

‘AKŞAM NEYE SARILACAKSINIZ’

Dışişleri Bakanlığı’na yönelik eleştirilerini sürdüren Altay, “Yunanistan’da Amerika’nın yığınağı var, Sayın Çavuşoğlu’na göre bir sorun yok, Cumhurbaşkanına göre sorun var, tehdit var; hangisi doğru söylüyor? Adalar, Millî Savunma Bakanı diyor ki: ‘Yunanistan silahtan arındırılması gereken adaları silahlandırıyor. Aidiyeti belirsiz coğrafi formasyonları adaları Yunanistan satışa çıkarmış, satıyor.’ Millî Savunma Bakanı mı doğru söylüyor? Ya da Dışişleri Bakanımız desin ki: Millî Savunma Bakanı yalan söylüyor. Burada bir çelişki var. Her sıkıştığınızda ya bir ayete sarılıyorsunuz, ya bir başörtüsüne sarılıyorsunuz, bugün Ayasofya’ya sarıldınız. Bakalım akşam üstü neye sarılacaksınız. Bu milleti artık Allah’la aldatamazsınız, milletin bunlara karnı tok, çünkü milletin gerçekten karnı aç” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine söz alan AKP’li Cahit Özkan, “Siyaset, ülkemizin ulusal menfaatlerini 85 milyon milletimizin hizmetine sunmak için yapılır. Onun için eğer bu menfaat diplomaside, savunmada, uluslararası hukukta, bölgesel ve küresel güç olma mücadelemizde, nerelerde takip edilmesi gerekiyorsa orada takip ediyoruz ve her noktada bölgesel ve küresel tehditlerle mücadele ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin de yanımızda olmasını istiyoruz, umudumuz yok ama talebimiz budur” dedi.

‘BARKEY’YLE GÖRÜŞÜLDÜ MÜ?’

Özkan’a yanıt veren CHP’li Altay, “Biz, ‘FETÖ’nün ve 15 Temmuzun müellifi, finansörü’ diye iddia edilen bir ülkeyi 10 milyar dolara affederken, 252 şehidin kemiklerini sızlatırken AKP’nin yanında olamayız. O zaman şunu da sorarız: Birleşik Arap Emirlikleri’nin rayici 15 milyar, FETÖ’nün rayici kaç lira? FETÖ’yle de mi helalleşeceksiniz? 15 milyara, 15 Temmuz’un arkasında olan bir devletle kanka oluyorsanız, belki 150 milyara FETÖ’yle kanka olursunuz. Murat Mercan, -Neydi o adamın adı?- Henri Barkey’le görüştü mü, görüşmedi mi? Görüştüyse ne görüştü? Birleşik Arap Emirlikleri ile yaptığınız gibi bir pazarlık süreci başlatıyorsanız bunun adı vatana ihanettir” şeklinde konuştu.

DOLAR 14,50 HABERİNİZ VAR MI?’

İYİ Partili Erhan Usta da AKP’nin tutumunu eleştirdi. Usta, “Memleket yangın yerine dönmüş, millet artık ekmek kuyruklarında, açlık, fakirlik almış başını gitmiş, millet gitgide yoksullaşıyor. Bugün dolar 14,50 oldu arkadaşlar, haberiniz var mı, bilmiyorum. Yani elimizdeki şeyleri, iyi kötü, borç harç olarak bulduğumuz paraları da birilerine peşkeş çekiyoruz. Bankalara, kime, ne verildiğini biliyoruz ama bankalardan hangi yandaşa, hangi firmaya ne verildiğini bilmiyoruz. Bu müdahalelerden sonuç alınmayacağını herkes biliyor. Merkez Bankasının bunu görmüş olması lazım. 1 kere yaparsınız, hadi olmadı 2 kere yaparsınız ya. Yani, şimdi, 3 yapıyorsunuz, 4 yapıyorsunuz, bu ne?” diye sordu.

Genel Kuruldaki bütçe görüşmesi devam ediyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version