Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dolar haftaya yeni rekorla başladı, gözler Merkez Bankası’nda

Erdoğan konuştu, dolar 14 TL sınırına dayandı


Dolar beklendiği gibi yeni haftanın ilk işlemlerinde rekor tazeledi. Kur ilk işlemlerde günlük yüzde 5’i aşan yükselişle 17,40’ın üzerini gördü. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün iki ayrı programda yaptığı konuşmada, faiz indirimlerinin süreceğini söylemişti.

Geçen hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından kurda yukarı yönlü bir hareket izlenmiş ve 17.16 ile rekor seviye kaydedilmişti. Son müdahalede 2 milyar dolarlık satış yapıldığı belirtilmişti. Kur haftayı 16.40 seviyelerinden kapatmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün iki ayrı programda yeni ekonomi modeliyle ilgili konuştu. Faiz indirimlerini eleştirenlere tepki gösterdi. “Benden başka bir şey beklemeyin. Faiz indirimleri sürecek. Nas var, hüküm bu.” dedi.

MERKEZ BANKASI MÜDAHALE EDECEK Mİ?

Haftanın ilk iş gününde de beklenen oldu. Döviz kurları yukarı doğru hareketlendi. Dolar kuru sabahın ilk saatlerinde 17 lira 40 kuruşu aştı. Euro ise 19 liranın üzerine çıktı. MB’nın bugün yine satış yaparak kura müdahale edip etmeyeceği merak konusu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version