Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dolar çakıldı vatandaş işkillendi: Vurgunu kim yaptı? Dış güçlere ne oldu? Zamlar geri çekilecek mi?

Dolar çakıldı vatandaş işkillendi: Vurgunu kim yaptı? Dış güçlere ne oldu? Zamlar geri çekilecek mi?



TL mevduatlarının kur zararını kamulaştıran Erdoğan’ın bu hamlesiyle dolar çakıldı. Dün nasları gerekçe göstererek “faiz indiriminden vazgeçmem” diyen Erdoğan’ın örtülü faizle dövizi düşürmesi vatandaşı işkillendirdi.

Ekonomiye dini naslara göre ayar vermek istediğini söyleyen Erdoğan, bugün TL mevduatlarına kur garantisi ve stopaj muafiyeti vaat etti. Gün içerisinde 18,40 seviyesini gören USD/TRY 15 TL altına geriledi.

Ekonomistler, örtülü faiz artırımı olarak niteledikleri kararların vatandaşın sırtına ekstra yük getirildiğini savunuyor.

ADI FAİZ OLMAYACAK

Ünlü ekonomist Mahfil Eğilmez, “Şimdi anladım. Dolaylı faiz artırımı yapılıyor yani. Kur yüzde 40 artmış, faiz yüzde 14 ise aradaki 26 puan ödenecek. Ve bunun adı faiz olmayacak. Müthiş” diyerek alınan yeni kararlarla dalga geçti.

Erdoğan, bu akşama kadar yaptığı tüm konuşmalarda kurun tırmanmasına neden oldu. Daha bir gece önce faizin haram olduğundan dem vurarak doların 1 TL daha yükselmesine neden oldu.

Doların çakılması sosyal medyanın da bir numaralı gündemi haline geldi.

ÜLKE CASİNOYA DÖNDÜ

Vatandaşlar bir anda 4 TL’ye yakın dolar üzerinden kimlerin vurgun yaptığını merak ediyor. Dolar üzerindeki oyuna dikkat çeken yazar Yalın Alpay, “Sahte bir türbülansla tek gecede dev servetler el değiştiriyor” dedi.

Kur farkından kimin karlı çıktığına dikkat çeken bir kullanıcı da şu ifadeleri kullandı, “Dolar düştü, Dolar çıktı. Ülke koca bir Casinoya döndü. Unutmayın ki kumarda daima oynatan kazanır! Teşekkürler Cumhurbaşkanım!”

ZAMLAR KALICI

Türkiye’de doların aşırı yükselmesi gıda maddeleri başta olmak üzere tüm emtiaya zam olarak yansıdı. Vatandaşlar zamları geri çekilmesine ihtimal vermiyor.

Sosyal medyada doların yükselişini dış güçlere bağlayan AKP’lilere de veryansın vardı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version