Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Doğalgazda kademeli fiyat tarifesi hazırlığı

Doğalgazda kademeli fiyat tarifesi hazırlığı


Sanayinin kullandığı pahalı doğalgaz tarifesi, yeni düzenleme ile mesken tüketimine dağıtılacak. Böylece 3 kat pahalı doğalgaz tüketen sanayinin yükü azalırken, evlerdeki faturalar kabaracak.
Elektrik ve doğalgazdaki fiyat artışları doğrudan evlere yansıtılmazken, buradaki maliyet sanayicinin omuzlarına yükleniyor. Doğalgazda sanayiye son 1 yılda yüzde 199, doğalgazdan elektrik üreten santrallere de yüzde 243 zam yapılmıştı. Bu dönemde evlerdeki zam oranı ise yüzde 18,9 oldu.
Elektrikte de son 3 yılda sanayi ve ticarethanelere yapılan zam, evlere yapılanın iki katına ulaştı. Geçilen kademeli tarifede, yılbaşından itibaren her tüketici grubu kendi tükettiği kadar elektrik faturası ödeyecek.

Benzer bir uygulama şimdi de doğalgazda yapılacak. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kademeli doğalgaz tarifesi için istişare ettiklerini, kanun teklifinin hazırlandığını açıkladı.

Serbest Görüş:
dZamlar kahvenin tadını kaçırdı: Nohut içmeyin uyarısı
dSüt üreticileri şaşkın: Zamlar cebimize girmeden eridi

 
ENFLASYON OLARAK DÖNDÜ
Elektrik ve doğalgazda uygulanan sübvansiyon sisteminin çöktüğünü söyleyen Enerji Uzmanı Çağada Kırım, sanayiye yüklenen maliyetin, vatandaşa enflasyon olarak geri döndüğünü belirtti. Kırım, “Doğalgazı, elektriği evde ucuz kullanmak güzel bir durum ama bu bir şekilde vatandaştan farklı yollardan tahsil ediliyor. Maliyetleri sanayiye yüklüyoruz. Vatandaş evinde fazladan 20 TL ödeyecekken, markette 100 TL fazla ödüyor” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version