Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Devlet kurumlarının sana ve avanene hesap verme sorumlulukları yok’

‘Devlet kurumlarının sana ve avanene hesap verme sorumlulukları yok’


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın Cumartesi günü yapılan Siirt ziyareti sırasında katıldığı “Demokrasi Konuşmaları” etkinliği Pazar günü televizyonlara servis edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK kapısından içeri alınmamasını yorumlayan Erdoğan, şöyle konuştu: “Bay Kemal, Merkez Bankası’ndan randevu istiyor ve MB de randevu veriyor. Bağımsız ya. Ve gidip ne sorarsan cevabını alıyorsun. TÜİK’e de gitmek istiyor. TÜİK başkanı buna randevu vermiyor. Devlet kurumlarının sana ya da avanene hesap verme sorumlulukları yoktur. Onlar sadece sorumlu oldukları 1. şekil Cumhurbaşkanı ve bakanlara hesap verir. Eğer bilgi almak istiyorsan yazılı olarak gönderirsin, onlar da sana yazılı olarak cevap verirler. Artık eski Türkiye yok. Yeni ve geleceğin Türkiye’si var. Farklı dokunuyor. 2023’e biz artık farklı gireceğiz. 2015’te yaşadıklarımızı ve daha öncesinde yaşadıklarımızı yaşamak istemiyoruz.”

15 Temmuz’a ilişkin açıklamalarına devam eden Erdoğan, “Tabi her zaman buna hazır olmak lazım. Bundan sonraki süreçte biz birçok şeye daha hazırız. Ve bedelini ağır öderler.” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version