Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Deutschebank’tan çarpıcı iddia: Faiz 1.000 baz puan artacak

Deutschebank’tan çarpıcı iddia: Faiz 1.000 baz puan artacak


Almanya’nın en büyük bankası Deutschebank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “faizler daha da inecek” çıkışına rağmen çarpıcı bir tahminde bulundu. Banka, piyasa şartlarının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nı (TCMB) 2022 yılının ilk çeyreğinde faiz oranlarını 1.000 baz puan (yüzde 10) artırmaya zorlayacağını iddia etti.
16 Aralık Perşembe günkü toplantıda TCMB’nin 100 baz puanlık bir indirim yapmasını bekleyen Deutschebank’a göre müteakip üç para politikası toplantısında ise agresif bir faiz indirimi beklenmiyor.
POLİTİKA FAİZİ YÜZDE 25’E ÇIKABİLİR

Acil bir faiz artırımı kararı alınmasının şu anki durumda zor olacağını belirten Deutschebank, TCMB’nin dolarizasyon, zayıf Türk lirası ve artan enflasyondan dolayı 2022’nin ilk çeyreğinde politika faizini yüzde 25’e çıkarmak zorunda kalabileceğini ifade etti.

Serbest Görüş:
dDolarda 14 TL duvarı yıkılınca Merkez Bankası yine sahaya indi
dBakan Nebati: Erdoğan’a rağmen asla bir şey yapmam, herkes bilsin
dEkonomist Kahveci: Türkiye Venezuela olma yolunda, kuyruklara şükredin

 
ENFLASYON ARTACAK
Deutschebank ekonomistleri, 2022’nin ilk yarısında ise enflasyonun yüzde 30’a kadar tırmanacağını belirtti. Alman banka, kur geçirgenliğinin etkisinin enflasyona yansıyacağını ve asgari ücretteki artışla beraber 2022 yılı mayıs ayında enflasyonun yüzde 35 civarına ulaşabileceğini de dile getirdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version