Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’da | Euronews


Erdoğan’dan Katar ziyareti öncesi stokçuluk açıklaması: Cezalar az

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesi değerlendirmelerde bulundu. 

Afganistan’da yönetime gelen Taliban üyelerinin Türkiye’ye yaptığı ziyareti hatırlatan Erdoğan, “ Şu anda bizim de Katar’la olan dayanışmamızda özellikle Taliban yönetiminin Afganistan’da havalimanın Katar-Türkiye iş birliğiyle yönetilmesini teklif ediyorlar. Bizler de bunu gündemimize aldık. Bunlarla ilgili görüşmelerimizi Katar’la da yürütüyoruz.” diye konuştu.

“Katar’ın yanı sıra Körfez’deki diğer ülkelerle de iş birliğimizi geliştirmeye çalışıyoruz.” diyen Erdoğan’ın açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

“Körfez bölgesinde diyalog kapılarının tekrar açılması ve yanlış anlamaların giderilmesi yönünde yürütülen diplomatik çabaları memnuniyetle karşılıyoruz.”

 “Türkiye olarak tüm Körfez ülkeleriyle olan birlikteliğimizi, dayanışmamızı, bundan sonraki ilişkileri çok daha güçlenerek devam ettirmekten yanayız.”

“(Asgari ücret) Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız.”

“Asgari ücret noktasında da inşallah en uygununu, en ideal olanını gerek brüt gerek net masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz.”

“Özellikle benim en çok rahatsız olduğum konu stokçuluk”

“Şu anki cezai müeyyide çok düşük. Mehmet (Muş) Bey’e söyledim, hazırlıklarınızı yapın bu müeyyideyi onları rahatsız edici bir noktaya çıkaralım”

“(Stokçuluk yapanlar) Bedelini ağır ödeyecekler. Çünkü vatandaşımıza hele hele gıdada bu tür zulmü yapanlara biz ‘Buyur yoluna devam et diyemeyiz.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version