Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’den sahte içkiye karşı kanun teklifi: Ölüm kargoyla geliyor

CHP'den sahte içkiye karşı kanun teklifi: Ölüm kargoyla geliyor


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, partili milletvekilleriyle TBMM’de basın toplantısı düzenledi. CHP’li Ağbaba, sahte içkiye bağlı ölümleri araştırmak için parti içinde komisyon kurulduğu bilgisini paylaşarak, komisyon üyeleriyle birlikte ölümlerin yaşandığı şehirleri ve aileleri ziyaret ettiklerini ve buna göre rapor hazırladıklarını aktardı.

‘ÖLÜM KARGO İLE GELİYOR, BU KADAR KOLAY’

Ağbaba, sahte içkiden ölümlerin Türkiye’den başka ülkede yaşanmadığını, bunun ciddi sorun olduğunu ve resmi kayıtlara göre son 15 günde 65 kişinin sahte içkiden öldüğünü bildirdi. 10 Aralık’tan itibaren 19 kentte sahte içkiye bağlı ölümlerin yaşandığını kaydeden Ağbaba, “Alkol ürünlerinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) arttı ve buna bağlı olarak fiyatlar yükseldi. Düşük gelirli tüketiciler sahte rakı ya da viskiye yöneldi. Ölüm tacirleri seri üretime geçti. İnternetten kapıya kargolu teslimatlar başladı. Ölüm kargo ile geliyor” dedi.

İLGİLİ HABER

İnternetten sipariş ettiği içkiyle öldü

İnternetten sipariş ettiği sahte içkiyi içerek zehirlendiği öne sürülen Mustafa Ersöz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

‘COVİD DIŞINDA BÖYLE TOPLU ÖLÜME YOL AÇAN BAŞKA BİR ŞEY YOK’

Sahte içkiye erişimin kolay olmasını eleştiren CHP’li Ağbaba, “İnsanları öldüren zehri almak bu kadar kolay. Türkiye’de Covid dışında böyle toplu ölüme yol açan başka bir şey yok” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER

Sahte içkiden bir haftada 46 kişi hayatını kaybetti

13 ilde 46 kişi kişi yaşamını yitirdi. Yaşanan zehirlenme vakalarının ardından güvenlik güçleri, yurt genelinde sahte ve kaçak içkiye yönelik denetimlerini arttırdı.

‘CİNAYETTEN CEZA VERİLMELİ’

CHP’li Ağbaba, etil alkol şişelerinin üzerine ‘metil alkol’ yazıldığına ve bu şekilde satışının yapıldığına dikkat çekerek, hükümete ve Meclis’e şu çağrıyı yaptı: “Devletin görevi alkolizme karşı halkı korumaktır. Devlet bunu yaparken bilinçli olarak insanların tercihlerine karışamaz. Eğer Erdoğan samimi ise alkol ve sigaradan alınan vergileri genel bütçeye değil bunlarla mücadele eden kurumlara aktarsın. Türkiye, dünyada milli gelirine oranla alkollü içeceklerin en pahalı olduğu ülkedir. Alkolden alınan vergi oranları içki tüketimini azaltmıyor, aksine vatandaşları merdiven altı içkiye itiyor. CHP olarak Meclis’e araştırma önergesi sunduk. Her yıl yüzlerce insanı kaybettiğimiz sahte içki olaylarına ilişkin Meclis çalışmalıdır. Alkol kaçakçılığı ve merdiven altı üretimlere karşı denetimler artırılmalı. Metil alkol satışı yapan işletmelere ‘cinayet’ten ceza verilmelidir.” (DHA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version