Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çetin Kaya’yı vuran polis tutuklandı, ailenin avukatı olay anını anlattı

Çetin Kaya'yı vuran polis tutuklandı, ailenin avukatı olay anını anlattı



İstanbul Kadıköy’de polis kurşunu ile vurularak hayatını kaybeden set emekçisi Çetin Kaya’yı öldüren polis tutuklandı.


Kaya’nın ailesinin avukatı, olay anına dair görüntüleri benzin istasyonuna ait kameralardan izlediklerini ve polisin havaya ateş açmadan, Kaya’yı hedef aldığını ve tek el ateş edilerek öldürüldüğünü söyledi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, avukat, “Sivil bir araç Çetin beyin aracını hızlı bir şekilde takip ediyor. Kovalamaca gibi.. Sonra bu sivil araç Çetin beyin aracının önüne kırıyor. Olay saniyeler içinde yaşanıyor. Kaya baş kısmından vuruluyor, havaya uyarı ateşi dahi açılmıyor ve tek el ateş ediliyor” dedi.

Ailenin avukatı, olay anına dair şunları söyledi:

“Olay pazartesi akşam vakti 22.00 sularında oluyor. Olayın yaşandığı yer çok işlek bir cadde. Sivil bir araç Çetin Bey’in aracını hızlı bir şekilde takip ediyor. Kovalamaca gibi… Sonra bu sivil araç Çetin Beyin aracının önüne kırıyor. Araçtan bir kişi iniyor ve kaçmaya yelteniyor. Araştırdığımız kadarıyla narkotik tarafından aranan biri. O nedenle kaçmaya yelteniyor. 4-5 saniyede olay bitiyor.

Camdan mı ateş ediyorlar Çetin beyin yanındaki çocuk kaçmaya yelteniyor yoksa kaçınca mı ateş ediliyor. Bu görüntülerden net değil. Çocuğun kim olduğunu da kimse bilmiyor. Bu da tuhaf bir şey. İlk önce polis tarafından tanık uydurulduğunu düşündük sonra görüntülerde hakikaten böyle bir kişi olduğunu gördük. Bu çocuk silah sesinden korktuğu için mi kaçıyor beni de vururlar diye yoksa kaçtığı için mi polis ateş ediyor. O hiç belli değil. Camdan mı vuruldu Çetin Bey, bunu adli tıp raporu belirleyecek. Uzman aracıyla bu videoyu büyütmek gerekiyor.

Polis mevzuatı göre havaya birkaç el ateş atılması gerek. Ama burada direk kafasından ensesinden hedef alıyorlar.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version