Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Brüksel’de koronavirüs kısıtlamalarına karşı çıkanlar polisle çatıştı

Brüksel’de koronavirüs kısıtlamalarına karşı çıkanlar polisle çatıştı


Belçika’nın başkenti Brüksel’de hükümetin yeni uygulamaya koyduğu Covid-19 kısıtlamalarını protesto eden göstericiler,  emniyet güçlerine parke taşları ve havai fişekler atınca, polis protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı.
Sayıları birkaç bini bulan protestocular, bugün Brüksel’in merkezinde Avrupa Birliği kurumlarının genel merkezlerine ev sahipliği yapan mahalleye kadar barışçıl bir şekilde yürüdü. Buraya gelindiğinde siyah başlık takan ve “liberte” (özgürlük) sloganları atarak polise taş atan bir grup protestocuyla, onlara göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla tepki gösteren emniyet güçleri arasında çatışma çıktı.
Göstericiler, insanları barlara ve restoranlara girmek için COVID-19 geçiş kartları göstermeye zorlayan kuralları protesto ediyorlardı.

Reuters haber ajansına konuşan bir protestocu, “Herhangi bir biçimde ayrımcılığa tahammül edemem, aşı geçiş belgesi uygulaması ayrımcılıktır, yakında zorunlu aşılama geliyor. Bunların hepsi ayrımcılık, bu yüzden bunlarla mücadele etmeliyiz. Diktatörlük istemiyoruz.” dedi.
Belçika, Avrupa’nın en yüksek enfeksiyon oranlarından birine sahip. Cuma günü açıklanan yeni önlemler, ilkokul çocukları için zorunlu maske takmayı ve okul tatillerinin uzatılmasını da içeriyor.

Serbest Görüş:
dNoel yemeğine katılan 120 kişide Omicron varyantına rastlandı
dOmicron varyantı: ‘Rüzgar eken’ küresel kapitalizm ‘fırtına biçmeye’ başladı

Kasım ayı sonlarında Brüksel’de çok daha fazla sayıda gösterici polisle şiddetli bir şekilde çatışmıştı. O zaman, düzinelerce protestocu tutuklanmış, bazı polis memurları yaralanmış ve geniş çapta maddi hasara yol açmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version