Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bir zamanlar Erdoğan ve faiz: Erdoğan’ın farklı tarihlerde, faizle ilgili farklı demeçleri

Bir zamanlar Erdoğan ve faiz: Erdoğan'ın farklı tarihlerde, faizle ilgili farklı demeçleri


İlim Yayma Vakfı’nın gecesinde faiz indirimiyle ilgili konuşan Erdoğan, “Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu” demiş ve devam etmişti:

“Altı sıfırı çıkardığımız zaman bana karşı çıkanlar, Taksim Meydanınında anırırım diyen köşe yazarları hala aynı şeyleri yazıyorlar. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan hükmü bizim için sıradan bir şey değildir.

Fiyat artışlarının insanlarımızın günlük hayatında çıkardığı sıkıntıları elbette biliyoruz. Ama vesayete terör örgütlerine, darbecilere nasıl direniyorsak bunlara da direceğiz.”

Erdoğan’ın “faiz karşıtı” tutumunun geçmişte farklı olduğunu Serbesyet’ten Enis Aydın, yaptığı arşiv derlemesi ile ortaya koydu.

“Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, geçmiş yıllarda defalarca faizi savunduğu gördüldü.

Hatta Erdoğan, iktidara geldiği ilk dönemde “Faizi kaldırmamızı bekleyenler var ama dünyanın gerçekleri bu değil… ” İslam Ülkeleri zirvesinde: “İslami faiz meselesiyle kendimizi sınırlamayalım. Enflasyon kadar faiz helal olmalı.” diye konuştu.

Erdoğan’ın yaptığı konuşmalardan derlenen gazete küpurleri şöyle:

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version